EUSA handball 2023 - brončane rukometašice i četvrto mjesto za rukometaše Sveučilišta u Zagrebu

Završeno je Europsko sveučilišno prvenstvo u rukometu, koje se održalo u Crnoj Gori. Podgorica je okupila najbolje studentice i studente rukometaše.

U devet nezaboravnih dana, studentice i studenti Sveučilišta ostavili su vrhunski dojam, kako svojim igrama, tako i ponašanjem te su postali pravi ljubimci domaćih navijača. Final four su dosegnuli i studenti i studentice, a malo je nedostajalo do dvostrukog trijumfa. Na kraju su studenti završili na četvrtom mjestu, načeti s nekoliko ozljeda kroz turnir, dok su studentice osvojile 3. mjesto uz sve upisane pobjede i jedini poraz u polufinalu.

Osim vrhunskih ekipnih rezultata, Martina Krajpl je ponijela titulu najbolje strijelkinje u konkurenciji studentica s postignutih čak 45 pogotka u 5 utakmica. Šimun Banović s postignutih 32 pogotka dijeli četvrto mjesto u konkurenciji studenata.

Za reprezentaciju Sveučilišta u Zagrebu u konkurenciji studenata nastupili su Jerko Tukonić, Matija Matov, TomaDraženović, Grgur Kočonda, Dino Meter, Jakov Jelovčić, Ivan Poljak, Luka Goda, Zvonimir Grbavac, Šimun Banović, Ivan Fučkar, Dorian Pijalović, Shkelzen Samahodaj i Luka Poplašen, dok su stručni stožer činili Branko Kordić i Dominik Halužan.

U konkurenciji studentica nastupile su Martina Krajpl, Ana-Marija Bikić, Erika Štefanić, Magdalena Jurić, Matea Katanec, Dora Petković, Ema Marković, Nives Stanić, Lorena Petreković, Doris Hren, Lea Beličev, Nikolina Laco, Leonarda Kapetanović i Karla Brakus, dok su stručni stožer činili Marko Čule, Ivan Milinović i Mate Vukšić.

Rekla nam je Martina Krajpl:

Godinu dana nakon Poljske odradile smo još jedno veliko natjecanje i ovaj put smo to zaokružile brončanom medaljom. Odlična atmosfera u ekipi i timski duh vodili su nas iz utakmice u utakmicu. Svaka djevojka je dala svoj doprinos i zadnji atom snage obzirom da smo bile bez ključnih igračica. Nažalost, to se vidjelo u utakmici protiv Mađarske koja nam je ujedno i jedini poraz na turniru. Ovim putem bih se zahvalila svojim suigračicama na nesebičnom trudu i zalaganju na svakoj utakmici i što su mi pomogle odnijeti ovu nagradu jer bez njih ovo ne bi bilo moguće, profesorima na ukazanom povjerenju i naravno našim deckima koji su nam bili velika podrška na svakoj utakmici.

📱 Pogledaj sve rezultate natjecanja.

📸 Pogledaj cijelu fotogaleriju s Europskog sveučilišnog rukometnog prvenstva.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave