Uspješan inspekcijski posjet članova Svjetske sveučilišne sportske federacije, godinu prije održavanja FISU Cheerleading

Delegati FISU Svjetske sveučilišne sportske federacije u inspekcijskom su posjetu Splitu kako bi se susreli s dijelom organizacijskog odbora FISU Cheerleading, Svjetskog prvenstva u navijanju za studente koje nas u Hrvatskoj očekuje u kolovozu iduće godine. 

Trodevni posjet uključuje obilazak dvorane Gripe, u kojoj će natjecanje biti održano, smještajnih kapaciteta Studentskog doma Franjo Tuđman, menze i ostalih prostorija ključnih za organizaciju događaja ovakvog kalibra.  

Sastancima i provjerama nazočili su Karl Olson, tehnički delegat FISU-a za cheerleading, Alejandro Guerra, sportski direktor za organizaciju FISU prvenstava te Chloe Dragani, sportski asistent za organizaciju prvenstava. Njih su ispred organizacijskog odobra dočekali Slavica Donkov, sportski menadžer te Ivan Tustonjić i Magdalena Ramljak iz UniSport Team-a.

Inače, FISU Cheerleading održat će se 2. - 4. kolovoza 2024. godine i tek je drugo ovakvo natjecanje ikada. Poljski grad Lodz bio je domaćin prvog izdanja 2018. godine kada su nastupali natjecatelji iz 13 zemalja i 4 kontinenta. Izdanje 2020. godine u Koreji otkazano je zbog Covid pandemije tako da će Split još jednom ispisati povijest, nadamo se s još većim brojem sudionika. Biti će to još jedan uzbudljiv i nezaboravan studentski događaj u srcu Splita u sred turističke sezone i kao uvertira u iduće natjecanja koje se Splitski sveučilišni sportski savez sprema, poput Europskih sveučilišnih igara 2028.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave