Ivana Prkić nova studentica-ambasadorica i polaznica FISU volonterske & leadership akademije

Svjetska sveučilišna sportska federacija organizira FISU Students Ambassadors te Volunteers & Leadership Academy (FVLA), na kojem predstavnici HASS-a i Hrvatske svake godine sudjeluju od njegova začetka 2017. godine. Ivana Aničić, Anja Gelo, Zrinka Tabain, Ema Đurić, Zrinka Vuković i Helena Herc prošle su FISU program u tih 6 godina postojanja, a predstavnika imamo i ove godine - našu volonterku Ivanu Prkić, koja je prije ove akademije uspješno završila UniSport ViLA-u, volontirala u Poreču na Finalsima, Europskom vaterpolskom prvenstvu te skupila impozantan rezime.

Nakon početnih aktivnosti FISU akademije, Ivanine dojmove prenosimo u cjelosti: 

“Zahvaljujući nominaciji kojom me, u ožujku ove godine, Hrvatski akademski sportski savez odabrao za hrvatsku predstavnicu na FVLA-u, FISU-ovoj volonterskoj i leadership akademiji, započeo je moj put prema tituli FISU studentice-ambasadorice za nadolazeću akademsku godinu. Početak programa, kojem je prethodio obvezni intervju, obilježili su povremeni sastanci s čelnicima FISU-a, ali i ostalim studentima sudionicima koje su njihovi sportski savezi diljem svijeta kandidirali u ovom ciklusu.

Dugoočekivani rujan, kad je i Akademija službeno počela, nedvojbeno je bio najintenzivniji mjesec. Pod vodstvom Albine Rakhmatulline, FISU-ove programske kordinatorice, održan je trodnevni ciklus predavanja i edukacija, prigodno podijeljen u četiri tematske cjeline; FISU (F), volontiranje (V) i leadership (L), dok je sâm projekt kulminirao titulom ambasadora (A). Različita polja interesa, kao i dinamika predavača iz različitih područja djelovanja, ali i dijelova svijeta, omogućili su nam da saznamo sve što nas zanima, a tiče se sportskog volontiranja; od organizacije ovogodišnje Univerzijade u Chengduu, preko FISU brandinga (ali i brandinga općenito), pa sve do neizostavnih vještina volonterskog menadžmenta. S obzirom na to da je projekt okupio mlade studente iz svih kutaka Zemlje, neizostavan dio svakog dana bile su i kulturološke sesije na kojima smo mogli saznati ponešto o tradicijama i običajima svake od država sudionica.

Službenim odlikovanjem studentice ambasadorice ovogodišnja je Akademija završila, no moj je posao tek započeo. U narednom ću periodu u svoje buduće projekte implementirati sve vještine i kvalitete na polju volonterskog menadžmenta i leadershipa kojima me Akademija poučila. Osim toga, glavna sam studentska poveznica između Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS) i Međunarodnog saveza sveučilišnog sporta (FISU), što i nije mala stvar, stoga bih, osim HASS-u na ukazanom povjerenju, ovim putem zahvalila i svojim predhodnicama, FVLA alumnijima, a posebice Anji Gelo, Ivani Aničić i Heleni Herc koje mi — svojim iskustvom s prethodno održanih Akademija — nesebično pomažu na mome putu.”

Ivani želimo svu sreću u predstojećim obavezama studentice-ambasadorice i sigurni smo da ćemo uskoro imati prilike opet o njoj pisati. 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave