Bronca UNIZG KIF-u na odbojkaškom turniru u Veneciji

Prošlog se tjedna u Veneciji održao 48. tradicionalni turnir San Giacomo dell'Orio u kojem su nastupile odbojkašice Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru.

Predivni pejzaži, novo iskustvo, poznanstva i uspomene te vrhunska odbojka krasile su ovo putovanje, a igrano na jednim od venecijanskih Piazza privuklo je i brojne znatiželjnike. 

Osim naših djevojaka, na turniru su još nastupale i predstavnice iz Padove, Bergama, L’Aquila i domaćina Venecije, sveučilišta s odbojkaškom tradicijom koji sa svojim CUS klubovima nastupaju u sveučilišnim prvenstvima, ali i talijanskim klupskim ligama. 

Među takvim kadrom veseli bronca djevojaka s Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pogotovo kada se uzme u obzir da zagrebačke odbojkašice nisu u Veneciju putovale u svom najjačem sastavu duplih europskih brončanih medaliste, što je drugim igračicama dalo priliku da skupe internacionalno iskusvo i istaknu se pred voditeljima pa tko zna - možda i zaigraju na idućim Europskim sveučilišnim igrama. Također, u tri nastupa upisale su samo jedan poraz, onaj od ekipe Bergama odmah nakon dugog puta, tako da vjerujemo da bi u drugačijim okolnostima oko vrata sjalo zlato.

S druge strane, ispitni rokovi i pripreme u matičnim klubovima znatno su oslabile i vukovarsku ekipu, koja je nije uspjela do odličja, ali je osvojila srca okupljenih te nagradu za fair play ekipu turnira.

UKUPNI POREDAK: 

🥇 CUS Bergamo

🥈 CUS Venezia

🥉 UNIZG KIF

CUS Padova

CUS L’Aquila Pallavolo

VEVU

 

Osim sportskog dijela, djevojke su s voditeljima uživale i u upoznavanju Venecije, njenoj arhitekturi, povijesti te tradiciji, a u Hrvatsku su se vratile pune dojmova. 


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave