UniSport volonteri dio RUN4FH utrke

Potaknuti Međunarodnim danom sveučilišnog sporta i #BeActive tjednom, kao i suradnjom RunCroatia sa Zakladom UniSport Srce, 24. rujna sudjelovali smo na humanitarnoj utrci RUN4FH. 

Povod utrke bio je Svjetski dan porodične hiperkolesterolemije, podmukle nasljedne bolesti koju karakterizira nasljedno povišen LDL-kolesterol od samog rođenja. Budući da je svjesnost o ovoj bolesti (koja nije rijetka - od nje boluje oko 15 000 stanovnika u RH) vrlo niska, bolesnici nisu prepoznati na vrijeme te posljedično vrlo rano razvijaju srčane komplikacije i komplikacije krvnih žila (npr. rani srčani udar, moždani udar prije 60 godine života, ali i ranije).

Utrka je bila humanitarnog karaktera organizirana od strane Run Croatia te Hrvatskog društva za aterosklerozu Hrvatskog liječničkog zbora i Zavoda za bolesti metabolizma Klinike za unutrašnje bolesti KBC Zagreb gdje djeluje Referentni centar za rijetke i metaboličke bolesti RH. 

Centar zbivanja RUN4FH bio je Maksimir, a među malim pomagačima našli su se i članovi UniSport obitelj predvođeni Anjom Gelo. Kako su Hrvatski akademski sportski savez i Zaklada UniSport Srce partneri s Run Croatia, objeručke smo prihvatili poziv za pomoć s volonterima, budući da je volonterizam u sportu jedna od naših temeljnih aktivnosti. 

Uvijek nasmijani i orni, naši su volonteri pomogli sa start paketima, registracijama i usmjeravanjima trkača, a neki od njih su se i sami okušali u utrci, uključujući Lanu Sučec iz UniSport Medical Teama. 

Još značajnije je što nas s istim organizatorom za nešto malo više od tri mjeseca očekuje još jedna utrka - Advent Run, omiljena kostimirana utrka za cijelu obitelj koja je u prethodnim godinama okupila više od 14000 sudionika i doprinijela pozicioniranju Zagreba na sportskoj i blagdanskoj turističkoj karti Europe. Zagreb Advent Run sa sobom uvijek donosi i veliki humanitarni karakter pa će ovogodišnja utrka biti posvećena našoj Zakladi Unisport Srce, a sa ciljem poticanja razvoja studenata sportaša u Republici Hrvatskoj. Jedva čekamo!

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave