Nogometaši Sveučilišta u Splitu nastupaju na FISU Svjetskom sveučilišnom kupu

Nogometaši Sveučilišta u Splitu sretno su stigli u kineski Jinjiang gdje će od 21. do 31. listopada igrati FISU Svjetski sveučilišni nogometni kup.

Iza ove momčadi stoje odličja vrijedna spomena, a put u Jinjiang osiguralo im je treće mjesto na Europskim sveučilišnim igrama u Lodzu, prošle godine. Reprezentacija Sveučilišta u Splitu jedna je od 12 pozvanih momčadi na ovo natjecanje, a službeni ždrijeb smjestio ju je u skupinu B, zajedno s momčadima Kenije i Brazila. 

"Zadovoljstvo nam je što kao nogometna reprezentacija možemo predstavljati Sveučilište u Splitu na FISU Svjetskom kupu u Kini. Ekipa je u dobroj formi te većina igrača redovito igra u svojim klubovima što će zasigurno pomoći da svi skupa iznesemo veliki broj utakmica u kratkom vremenu. Dakle, bit će velika energetska potrošnja i svaki igrač će biti jako bitan. Prolazak skupine naš je prvi cilj te trebamo ozbiljno shvatiti protivnike u skupini budući da ne znamo kakve su kvalitete. Nakon prolaska skupine sve je moguće, no teško je obećati da se iz Kine vraćamo s medaljom. U Lodzu smo itekako pokazali da znamo igrati na rezultat te smo tek u polufinalu poklekli pred protivnikom. Svakako obećavamo neizmjernu borbu i veliki trud, a sigurno ćemo morati dobro namočiti naše dresove znojem kako bismo u Kini postigli zapaženiji rezultat", podijelio je očekivanja pred sam polazak Tomislav Pranjić. 

Momčad čine 18 studenata Sveučilišta, a s njima u pratnji bit će prorektor Nikola Koceić-Bilan, izbornik Marko Erceg i fizioterapeut Ivan Burazin. 

Igračima i stručnom stožeru želimo sreću! Pratiti ih možete uživo na YouTube kanalu FISU TV. 

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave