U Baranji održano treće izdanje UniSport Foruma

Treću godinu za redom članovi Hrvatskog akademskog sportskog saveza te predstavnici ključnih članica okupljaju se pred novu akademsku sportsku sezonu revidirati postignute rezultate i ciljeve u prethodnoj godini te postaviti ciljeve i planove za iduću. 

UniSportHR Forum strateški je dijalog ključnih dionika akademskog sporta u Hrvatskoj koji za cilj ima osigurati dvosmjerni protok informacija te utvrditi stanje, izazove i potencijale Hrvatskog akademskog saveza i njegovig članica. Ove godine domaćin je bio Studentski športski savez Sveučilišta u Osijeku, a predivna Baranja izabrana je kao naša destinacija. 

Mjesto za izvještaje, planove, nove ideje i razmjenu najboljih praksi

Predavanja UniSport Foruma započela su govorima predsjednika i prvog dopredsjednika Hrvatskog akademskog sportskog saveza Harisa Pavletića i Tonija Gamulina, koji su revidirali ostvarene ciljeve i projekte u prethodnoj akademskoj godini. Glavni tajnik Nikola Vincetić predstavio je dokumente i ciljeve za iduću godinu te četverogodišnji period (do 2028. godine), a sportska direktorica Jelena Matešić predložila je kalendar nacionalnih i međunarodnih natjecanja za predstojeću akademsku godinu. Posljednje predavanje održali su predstavnici Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, dekan Željko Sudarić te Dražen Pejić, koji su predstavili dobre sportske prakse i rezultate njihovog rada na VEVU. Događaj je uz predsjednike sportskih saveza visokoškolskih ustanova posjećen i pozdravljen od strane prorektora Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku, gospodina Drage Šubarića.

Radne sesije i panel diskusije vodile su se na temu prijedloga novog Zakona o sportu, lječničkom pregledu svih sportaša te pitanju tjelesne i zdravstvene kulture na visokoškolskim ustanovama. Također, predloženi su novi sportovi koji bi mogli postati dio UniSportHR ponude, kao i druge ideje za poboljšanje našeg djelovanja u svim sektorima. UniSport Forum zaključen je sportsko-rekreativnim aktivnostima poput trčanja, jahanja i veslanja. 

Kombinirajući radne sesije s kulturnim i sportskim aktivnostima, UniSport Forum moćna je platforma za razvoj cijele nacionalne sveučilišne sportske zjednice, a sve po uzoru na slično okupljanje Svjetske sveučilišne sportske federacije, koja ga provodi prethodnih 30 godina. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave