Marko Žunić izabran za člana FISU Izvršnog odbora

Marko Žunić, član Izvršnog odbora Hrvatskog akademskog sportskog saveza izabran je za člana Izvršnog odbora Svjetske organizacije studentskog sporta (FISU) za razdoblje 2023. - 2027.


Svjetska sveučilišna sportska federacija od 17. do 18. studenog u Ženevi održava svoju 38. Generalnu skupštinu na koju su pozvani predstavnici 164 članice iz cijelog svijeta, a osim prezentacija budućih FISU igara i natjecanja, skupština je održala izbore Izvršnog odbora za razdoblje 2023. - 2027, koji uključuju pozicije predsjednika, prvog dopredsjednika, potpredsjednike i članove Izvršnog odbora. 

Među kandidatima za člana Izvršnog odbora bio je i naš Marko Žunić, koju je ovu funkciju obavljao posljednje četiri godine, a svoju je karijeru u sveučilišno sportu započeo još 2011. godine kao Izvršni direktor Europskog sveučilišnog rukometnog prvenstva u Rijeci. Više od 10 godina poslije, iza sebe ima impresivno iskustvo i karijeru. EUG Zagreb-Rijeka 2016, IRONMAN Slovenija, B2RUN Hrvatska, samo su neki od velikih projekata koje je radio, a osim toga, obnaša i dužnosti člana Izvršnog odbora Hrvatskog akademskog sportskog saveza, predsjednik je Organizacijskog odbora FISU World Forum 2024., te član Organizacijskog odbora FISU Svjetskog Cheerleading prvenstva 2024. u Splitu.

Ovaj izbor velika je stvar za hrvatski akademski sport, pogotovo imajući u vidu dva događaja Svjetske sveučilišne sportske federacije iduće godine u Hrvatskoj i kandidaturi za EUG 2028, ali i budući razvoj i pozicioniranje hrvatskog sporta na svjetskoj sceni. U Ženevi se uz Marka Žunića nalaze i predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Haris Pavletić, sportska direktorica Jelena Matešić te glavni tajnik Nikola Vincetić. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave