TVZ izborio Futsal ligu iz regije Centar

Posljednju futsal kvalifikacijsku regiju odigrali smo 20. studenog u Zagrebu kada su snage odmjerili Veleučilište VERN, Tehničko veleučilište u Zagrebu i Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti. 

Regija Centar pokazala se kao najneizvjesnija regija s čak dva neriješena rezultata, a sekunde su nedostajale da i posljednja utakmica završi remijem. Prvo su VERN i VKJS odigrali 4:4 u susretu u kojem su u prvom dijelu dominirali studenti kriminalistike i javne sigurnosti, a tek se u drugom probudili VERN-ovci i sva četiri pogotka postigli u sedam minuta. Upravo suprotna situacija dogodila se u drugoj utakmici starih gradskih rivala - VERN već zagrijan poveo je u prvom dijelu, momčad TVZ-a stizala, a konačan rezultat pokazivao je 3:3 uz po koji crveni karton. Konačan susret odlučio je o sudbini sve tri ekipe, a svi u dvorani spremili su se na još jedno potencijalno izjednačenje. Malo je nedostajalo da do toga i dođe budući da su s obje strane ‘padali’ pogodci jedan za drugim. Heroj utakmica ipak je bio Matej Pavić iz redova TVZ-a koji zabija posljednji gol pri rezultatu 3:3 i svoju momčad još jednom odvodi u najelitnije natjecanje Hrvatskog akademskog sportskog saveza - UniSportHR Futsal ligu. 

Veliku borbu i ostvareni cilj prokomentirao nam je iz redova Tehničkog veleučilišta u Zagrebu Antonio Ištvanić:

“Na početku želim čestitati protivnicima na fair i korektnoj igri. Dvije napete utakmice okončane su bez poraza te mislim da je to u ovom trenutku najbitnije. Svjesni smo da je naša ekipa vrlo mlada i tek sastavljena te da utakmice nisu odrađene sa lakoćom, ali jedino je bitno - TVZ je ponovo među 8 najboljih. Pred nama je period pripremnih utakmica i treninga na kojima će sve sjest na svoje. Strpljivo čekamo naše ozlijeđene igrače te u kombinaciji poletne mladosti i dugogodišnjeg iskustva svakom našem protivniku budemo teška (zaustavna) prepreka.”

Nakon kompletirane četiri regije kvalifikacija poznati su svi direktni sudionici UniSportHR Futsal lige. Velike čestitke na nastupima i plasmanu idu Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru, Sveučilištu Sjever, Sveučilištu u Splitu te Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, a nas još očekuje jedino elitno kolo kvalifikacija 30. studenog kada ćemo saznati posljednju osmu momčad lige. Priliku za popunu posljednjeg mjesta imaju sve drugoplasirane ekipe završenih regija (UNISB, UNIZD, VERN i MEV).

Sve rezultate, statistike te najbolje strijelce po regijama pregledajte još jednom na našoj aplikaciji UniSport Digital.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave