Glavni tajnik Nikola Vincetić sastao se s direktorom Opće uprave za sport NR Kine Gao Zhidanom

Glavni tajnik Hrvatskog akademskog saveza Nikola Vincetić uz Ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac sastao se jučer sa direktorom Opće uprave za sport Narodne Republike Kine, koji je ujedno i predsjednik Kineskog olimpijskog odbora, Gao Zhidanom.

Narodna Republika Kina i Hrvatska imaju dugogodišnje kvalitetne bilateralne odnose u području sporta, koji su započeli još 1993., potpisivanjem Sporazuma o suradnji dviju vlada u području kulture i obrazovanja, a koji je obuhvatio i sport te potpisivanjem Memoranduma o suglasnosti o suradnji u području sporta 2019. 

Gospodin Vincetić predstavio je gospodinu Zhidanu aktivnosti Hrvatskog akademskog sportskog saveza s posebnim naglaskom na organizaciju medunarodnih natjecanja u Republici Hrvatskoj te odličnu suradnju s Kineskim sveučilišnim sportskim savezom, budući da su tamo prošloga ljeta održane FISU Svjetske sveučilišne igre (poznatije kao Ljetnja Univerzijada).

Direktor Gao Zhidan rekao je da su sportski krugovi dviju zemalja u posljednjih 30 godina održali duboko tradicionalno prijateljstvo i postigli plodonosne rezultate u razmjenama i suradnji te se nadamo da će tako ostati i u budućnosti.  

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave