Moje UniSport iskustvo: Sestre Farac, srebrne veslačice u dvojcu na pariće

Prošlogodišnje ljetnjo međunarodno putovanje za naše studente završilo je u Bydgoszsc-u, na Europskom sveučilišnom prvenstvu u veslanju, a u konkurenciji od 527 studenata sa 81 sveučilišta našlo se i pet veslačica Sveučilišta u Splitu. U novom serijalu UniSport Splita, pod nazivom „Moje UniSport iskustvo“, prva je priča o srebrnim sestrama Farac.

“Od trenutka prijave pa sve do kraja nismo mogle ni slutiti što nas sve čeka na tom putu. Unatoč velikom broju natjecatelja iz svih europskih država, organizatori su svoj posao odradili vrhunski i na nivou sa ostalim velikim natjecanjima. Sve je išlo po planu. Postoje neke sitnice na kojima treba poraditi, no u dobrom duhu ne treba tražiti zamjerke. Zahvalne smo na ovoj prilici koja nam se pružila te se nadamo ostalim natjecanjima ovakvoga tipa", poručuju sestre. 

Kada nisu na akademskim borilištima, one su profesionalne sportašice, a veslanje je postalo sastavni dio njihova života. Iz prve ruke, saznali smo ključnu razliku:

“Sveučilišni sport ne razlikuje se puno od profesionalnog. Moglo bi se reći da je atmosfera opuštenija, ali priprema za trku i sve što ide uz to je apsolutno jednako. Jedina razlika je nepoznata konkurencija, tako da nije bilo puno kalkuliranja. U glavi je bio samo jedan cilj, a to je dati sve od sebe u svakoj trci. Natjecanje smo zaključile s medaljom oko vrata, što je dokaz da se trud isplati!”

Kod pitanja žele li opet i preporučuju li svojim kolegama ovakvu vrstu natjecanja, djevojke ne dvoje: “Definitvno preporučamo drugim studentima da odu i iskoriste priliku koja im se pruža. Iskustva koja smo doživljele još uvijek prepričavamo i rado ih se prisjećamo. Druženje s ostalim studentima i uspomene koje ostaju čine ovakvu vrstu natjecanja još posebnijom.”

Svako je iskustvo u životu jedna nova vrijedna uspomena, a sigurni smo da će sestre Farac ovu u srcima čuvati na posebnom mjestu, jer je ipak okrunjena srebrom. Čestitke sestrama Farac na uspjehu i jedva ih čekamo opet vidjeti u obrani splitskih, ali i hrvatskih sveučilišnih boja! 

Copyright foto&tekst: UniSport Split


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave