UniSportHR Futsal liga: U Zagrebu odigrana prva tri kola

Započela je UniSportHR Futsal liga, naprestižnije natjecanje u kalendaru akademskog sportskog sustava te smo 29. - 31. siječnja odigrali prva tri kola.

UNIZG na vrhu tablice nakon tri kola

Da imaju momčad koja igra na visokoj razini i kada nije kompletna vidjeli smo kod studenata Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta Edward Bernays. I jednima i drugima nedostaju ponajbolji pojedinci dolaskom spriječeni zbog prvoligaških ili reprezentativnih obaveza, no to ih nije spriječilo da s maksimalnim učinkom kompletiraju prva tri kola.

Sveučilište u Zagrebu prvo je slavilo protiv Sveučilišta Sjever, zatim direktnog konkurenta s Finalsa Sveučilišta u Splitu te na kraju Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovar. S druge strane, BERN je bolji bio od gradskih rivala Tehničkog veleučilišta u Vukovaru, zatim Sveučilišta u Sjever, a zatim su visokom razlikom svladali i Sveučilište u Splitu. 

Odlične igre pokazali su i studenti Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku koji su s tri pobjede odnosno 9 osvojenih bodova treća ekipa s vrha tablice. Redom su bili bolji od UNIST-a, VEVU-a te UNIZD-a, učinak koji je za njih očekivan kako poručuju iz svojih redova te samo prvi korak do njihovog cilja. “U preostala četiri kola očekuju nas i dva teška susreta, prava testa, a protivnici su dvije momčadi s vrha tablice. Jedan od njih je u Osijeku pa se nadamo dobrim igrama na poznatom terenu, a konačni cilj uvijek je titula”, poručuje izbornik UNIOS-a, Petar Kerže. 

Muška futsal ekipa Sveučilišta u Zadru u prvom je kolu slavila nad momčadi Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, predvođeni fantastičnim Rikardom Malbašićem koji je postigao četiri pogotka. U drugom kolu čekalo ih je uvijek razigrano Tehničko veleučilište u Zagrebu, dok je u trećem kolu ipak bolji bio UNIOS. Prati ih Tehničko veleučiište u Zagrebu 

Ozljede i izostanci desetkovali su redove momčadi Sveučilišta u Splitu te su to glavni uzroci poraza u prva tri kola, učinku na koji definitivno nismo navikli od njih. Svjesni su iz splitskih redova da su im do kraja potrebne pobjede u svim suretima kako bi imali ikakve šanse za nastup na UniSport Finals završnici. 

Još dvije ekipe na začelju su bez pobjeda - VEVU i UNIN, a bolje će prilike moći tražiti kroz točno mjesec dana kada nas očekuju nova kola UniSportHR Futsal lige.

Nakon Zagreba idemo u Osijek

Četvrto i peto kolo UniSportHR Futsal lige igrati ćemo 28. i 29. veljače u Osijeku. Dodatnih osam susreta sigurno će nam isprofilirati neke momčadi na vrhu, kao i one na začelju, no ipak se nadamo kako će presudna biti ona posljednja dva kola u Makarskoj krajem ožujka i tako donijeti dozu neizvjesnosti. 

Kao i uvijek, mogli ste nas pratiti uživo putem našeg YouTube kanala UniSport TV te na društvenim mrežama Facebook, Instagram i TikTok.

FOTOGALERIJA 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave