Uspješno završen kontrolni posjet organizacijskom odboru FISU Foruma 2024 u Zagrebu

Delegacija FISU-a predvođena Liliom Barievom, direktoricom za obrazovanje i kulturu, te pomoćnicom Virginie Rochat provela je inspekcijsku posjetu u domaćinu idućeg FISU Svjetskog foruma koji se 27. - 31. kolovoza održava u Zagrebu.

Dvodnevna posjeta sastojala se od obilaska Studentskog doma Stjepan Radić, službenog smještaja za sudionike, kao i drugih lokacija poput menze, dvorane Kino Foruma gdje će se održavati edukativni dio te prostorija Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nadalje, održana je koordinacija svih timova organizacijskog odbora uključenih u pripremu događaja. Spomenuti su svi važni segmenti - obrazovni programi, sportske i kulturne aktivnosti, medijske i marketingške aktivnosti, transport i ostalo.

Podsjetimo, glavna tema 17. izdanja FISU Foruma je "Sveučilišni sport: Stvaranje boljeg svijeta" s podtemama Raznolikost i uključenost: Poticanje rodne ravnopravnosti, inkluzivnosti i dostupnosti u akademskog sportu te Sportska diplomacija i globalni odnosi: Korištenje sveučilišnog sporta za međunarodnu suradnju i kulturnu razmjenu.

Program će obuhvatiti ključna predavanja, panel rasprave, radionice i networking, pokrivajući širok spektar tema poput upravljanja sportom, održivosti, raznolikosti i inkluzije te inovacija u studentskom sportu.

Prva procjena delegacije FISU-a bila je pozitivna u vezi s napretkom i planovima organizacije. Domaćini predstavnicima Svjetske sveučilišne sportske federacije bili su Nikola Vincetić, glavni tajnik Hrvatskog akademskog sportskog saveza, Ivan Kaselj, voditelj projekta FISU Foruma 2024, u pratnji članova tima Organizacijskog odbora Marije Panijan i Ilone Matijević.

 

 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave