U Osijeku završeno 4. i 5. kolo UniSportHR Futsal lige

Četvrto i peto kolo UniSportHR Futsal lige odigrali smo 28. i 29. veljače u Osijeku te došli korak bliže do saznanja tko će biti najbolje četiri futsal akademske ekipe s pravom nastupa na nacionalnoj završnici UniSport Finals. 

Prvi dan bez iznenađenja

Domaćini sa Sveučilišta Josip Juraj Strossmayer u Osijeku slavili su u prvom susretu protiv Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Bio je to susret u kojem su zasjali Domagoj Damjanović s hat trickom te Petar Pedić s dva pogotka, koji su predvodili svoju ekipu do konačnog rezultata 2:7.

Utakmica Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Zadru bila je najžustrija u ovom kolu s čak pet žutih kartona te 18 prekršaja. Rezultatska neizvjesnost vladala je u prvom poluvremenu kada je semafor pokazivao 3:3, a onda je duža klupa Zagreba, iskustvo i smirenost prevladalo da u drugom dijelu postignu još tri pogotka i zaključe susret s 6:3.

Priliku za uigravanje i skupljanje minuta onih koji inače manje igraju imali su studenti Bernaysa u srazu s Veleučilištom Lavoslav Ružička u Vukovaru. Čak šest igrača upisalo se u strijelce u jednosmjernoj i kontroliranoj utakmici za visokih 11:1. 

S druge strane, studenti Sveučilišta u Splitu imali su šuterski trening protiv kolega sa Sveučilišta Sjever. Eksplodirali su Grubišić s pet pogotaka, Miličević s četiri te Čačić s tri uz dodatak ostalih, a UNIST konačno je na terenu izgledao je onako kako smo i navikli. 

Nakon petog kola stvari puno jasnije

U istom tonu s večeri prije, splitski su studeni odigrali i prvu utakmicu petog kola te slavili nad TVZ-om sedam golova razlike. Dvojac Grubišić i Čačić opet je pokazao najviše, svaki postižući po dva pogotka, a timska igra zaslužna je da na semaforu na kraju piše 7:0.

Prvu pobjedu na turniru upisali su studenti Sveučilišta Sjever u srazu s Veleučilištem Lavoslav Ružička u Vukovaru. U ludoj utakmici prvo je poveo VEVU, Sjeverci serijom 4-0 okrenuli, Vukovarci ponovno izjednačili i lovili rezultat, da bi ih na kraju UNIN slomio za konačnih 5:8. Prvi vratar nedostajao je Vukovaru za možda bolji rezultat, dok se na terenu sa hat-trickom iskazao Cindrić, odnosno s druge strane Oštarjaš.

Momčad Sveučilišta u Zadru susrela se s aktualnim europskim viceprvacima Veleučilištem Edward Bernays i napravila iznenađenje petog kola. Zbog klupskih obaveza BERN ovu utakmicu nije igrao u punom sastavu što su Zadrani iskoristili i slavili s 11:6, predvođenim odličnim Šarinom i Novićem i njihovih kombiniranih 9 pogodaka. 

Peto je kolo zaključio susret ekipa s vrha - Sveučilišta u Zagrebu i domaćina Sveučilišta u Osijeku. Sigurnom i timskom igrom UNIZG slavio je 1:6 te tako opravdao status favorita i pokazao zašto ova momčad niže uspjehe na nacionalnim i međunarodnim smotrama. 

GALERIJA

Nakon četiri mjeseca akademskog futsala, i pet kola našeg najatraktivnijeg natjecanja, tri ekipe statistički su potvrdile svoj plasman na završnicu, za tri je plasman praktički nemoguć. Posljednja dva kola UniSportHR Futsal lige igrati ćemo 25. i 26. ožujka u Makarskoj i odlučiti  ostale putnike na UniSport HR Finals.

Sve rezultate pronađite na našoj aplikaciji UniSport Digital.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave