U Splitu održan posjet EUSA tehničke komisije za EUG 2028

Hrvatski akademski sportski savez, u partnerstvu sa Sveučilištem u Splitu i Splitskim sveučilišnim sportskim savezom, u službenoj je kandidaturi za Europske sveučilišne sportske igara 2028, a tim su povodom u Split stigli predstavnici EUSA-e. 

Sportski direktor Europske sveučilišne sportske asocijacije Miha Žvan i Eszter Gulys, stručna suradnica za sport bili su dio tehničke komisije, a ugostio ih je organizacijski odbor na čelu s prvim dopredsjednikom HASS-a Tonijem Gamulinom, sportskom direktoricom Jelenom Matešić, glavnim tajnikom Nikolom Vincetićem te ostalim predstavnicima UniSport Split tima.

Tijekom dva dana posjete, pregledani su i ocijenjeni prvi tehnički aspekti kandidature za Europske sveučilišne igre, uključujući i smještajni kapacitet Studentskog doma Franjo Tuđman, teniske terene Firule, Sportski centar Gripe i trofejnu salu KK Split, Sportski centar Poljud, Park Mladeži, terene u Solinu, Sinju, Trogiru, jezero Peruča gdje je zamišljeno veslanje, i druge.

Bio je ovo tek prvi korak u kandidaturi nakon službenog predavanja Bid booka. Već idući tjedan očekuje nas drugi EUSA posjet nakon čega će obje komisije pripremiti izvješće za tri posjećena grada kandidata. Točno mjesec i pol dana dijeli nas o odluke o gradu domaćinu EUG 2028 budući da će odluka biti predstavljena na sljedećem sastanaku EUSA Izvršnog odbora, sredinom travnja u Aveiru (Portugal). 

Podsjetimo, uz Split su još službeni kandidati Manisa (Turska) te Granada (Španjolska). Dolazak ove prestižne sportske priredbe u Split dogodio bi se 12 godina nakon održavanja trećeg izdanja ovog natjecanja u Zagrebu i Rijeci 2016. godine te zasigurno ostavio dubok i pozitivan trag na studentsku infrastrukturu i daljnji razvoj studentskog sporta u gradu pod Marjanom.

 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave