Postani dio drugog izdanja znanstvene konferencije "4 Healthy Academic Society"

Od 30. svibnja do 1. lipnja 2024. godine u Poreču će se održati druga međunarodna znanstvena konferencija „4 Healthy Academic Society“ u sklopu završnice UniSport Finals.

Poreč će ponovo biti domaćin međunarodne znanstvene konferencije "4 Healthy Academic Society”. Organizirana od strane Hrvatskog akademskog sportskog saveza uz potporu Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske lige za hipertenziju, Sveučilišta u Zagrebu, Europske sveučilišne sportske asocijacije (EUSA) te drugih partnera, konferencija će okupiti razne stručnjake i akademike.

Akademsko društvo, temeljeno na znanstvenim spoznajama koje doprinose unapređenju sporta, zdravlja i svih drugih aspekata akademskog sporta, ima za cilj poboljšati kvalitetu akademskog sporta. Konferencija će obraditi širok raspon tema, usmjeravajući se na dvojne karijere, zdravlje, tjelesnu aktivnost studenata te tjelesni odgoj na sveučilišnoj razini. Sudionici će imati priliku čuti stručne govornike iz cijelog svijeta koji će dijeliti svoje istraživanje i uvide o tim temama, pružajući dragocjeno znanje i praktične savjete.

 

Koje su teme i ciljevi Konferencije?


Na ovom drugom 4HAS međunarodnom znanstvenom skupu planiramo obraditi široki raspon tema, usredotočiti se na načine promicanja zdravijih radnih i studentskih navika, kao i na strategije za poboljšanje sveukupne dobrobiti akademske zajednice. Teme i ciljevi usklađeni su i s prioritetima Rezolucije Europskog vijeća i Sportskog plana Europske Unije za razdoblje 2021. - 2024. 

Cilj konferencije je promicanje zdravog načina života u akademskoj zajednici kroz stručni i znanstveni pristup temama kao što su inovacije u sportskoj tehnologiji, ozljede u sportu, dualne karijere, psihološki i sociološki aspekti studentskog sporta, održivi sportski programi te mnoge druge aktualne teme vezane uz studente i sport.


Tko se može prijaviti?


Upravo ova konferencija predstavlja izvrsnu priliku za povezivanje akademika, zdravstvenih stručnjaka i zagovornika zdravog načina života s kolegama istomišljenicima. Sudionici mogu očekivati zanimljiva predavanja stručnjaka iz različitih područja, koji će podijeliti svoje uvide i istraživanja o spomenutim temama, dajući polaznicima dragocjeno znanje i praktične savjete za promicanje zdravijeg akademskog okruženja. Konferencija će biti otvorena i za online sudjelovanje.

Ovim putem pozivamo sve znanstvenike, istraživače i stručnjake da podijele svoja istraživanja i sudjeluju u raspravama kako bismo zajedno oblikovali budućnost akademskog sporta i aktivnog načina života u akademskoj zajednici!

Kako je proteklo prošlo izdanje Konferencije?


Na prošloj konferenciji, ugostili smo predsjednika Hrvatskog akademskog sportskog saveza i prvog dopredsjednika Europske sveučilišne sportske asocijacije, Harisa Pavletića, te predsjednika EUSA-e, Adama Roczeka. Svi prisutni su čuli inspirativne govore stručnjaka kao što su prof. Bojan Jelaković, prof. Boštjan Šimunič, prof. Mojca Doupon i prof. Francis Cirianni. Konferencija se zaključila okruglim stolom i panel raspravom o položaju studenata sportaša, naglašavajući važnost tjelesnog odgoja, sportskih aktivnosti i akademskog sporta u stvaranju zdravijeg akademskog okruženja. Svi prisutni sudionici imali su priliku sudjelovati u važnoj raspravi o unapređenju akademske zajednice.

Kako nam je bilo na prvom izdanju Konferencije, pogledaj OVDJE
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave