U tijeku je još jedna UniSport eSport sezona

Trenutno je u punom jeku četvrta sezona UniSport eSport lige, koju organizira Hrvatski akademski sportski savez. Službeni početak sezone, koja se već ustalila kao jedan od glavnih događaja u našem kalendaru, dogodio se 3.3. te obuhvaća četiri popularne videoigre - Rocket League, Counter Strike 2, FC 24 i League of Legends. 

Zanimanje za natjecanje ni ovu godinu nije zakazalo što potvrđuje i broj prijavljenih ekipa pa tako ovoga puta imamo osam visokoškolskih ustanova: Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Tehničko veleučilište u Zagrebu, Sveučilište u Dubrovniku, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Sveučilište Sjever, Sveučilište u Rijeci i Sveučilište u Splitu.

League of Legends 


Prva runda League of Legends natjecanja započela je ogledom između prošlogodišnjih finalista, studenata Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Zagrebu. Kao što se i očekivalo, TVZ je ostvario uvjerljivu pobjedu, potvrdivši svoj status favorita. Studenti iz Osijeka su također pokazali svoju snagu pobijedivši studente iz Pule i Splita rezultatom 2:0, ali su na kraju poraženi od UNIZG-a rezultatom 2:1. S druge strane, Sveučilište u Splitu, kao nova ekipa u ligi, imala je težak početak, ali su uspjeli ostvariti prve pobjede drugog vikenda protiv UNIN-a (2:1) i UNIPU-a (2:0).

Counter Strike 2

Natjecanje u Counter-Strikeu nije donijelo velika iznenađenja. TVZ i UNIZG su dominirali u svojim susretima protiv Sveučilišta u Dubrovniku i Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku. S druge strane, Sveučilište u Puli ostvarilo je uvjerljive pobjede nad UNIDU-om i UNIN-om, dok je najzanimljiviji meč bio između UNIPU-a i UNIOS-a, gdje su Puljani na kraju pobijedili rezultatom 2:1 (13-9, 10-13, 13-7).

EA SPORTS FC 24

Kao novi brend s novim tehnologijama, ljubitelji virtualnog nogometa po prvi su puta u UniSportHR sustavu mogli isprobati FC24 igru. Najbolje su se u samom početku snašli studenti TVZ-a i UNIST-a, koji uvjerljivo odnose pobjedu nad Sveučilištem Sjever. Nešto teže, ali i dalje bez većih problema, Osječani odnose pobjedu nas studentima iz Splita, koji onda opet odmah uvjerljivo pobjeđuju UNIZG i tako zatvaraju krug. U zadnjem meču vikenda, jedina utakmica koja nije završila rezultatom od 2:0 u setovima bila je ona između UNIZG i TVZ (3-3, 1-2 u korist TVZ-a). 

Rocket League


Već u prvom kolu Rocket League donio je sudar titana i zanimljive susrete. Oslabljena momčad Sveučilišta u Zagrebu s dvije zamjene tako gubi od TVZ-a 3:0. S druge strane, s 3:0 Pula i Osijek slavili su protiv Splita, a u zadnjem meču vikenda oslabljeni UNIOS odnosi pobjedu od 3:1 nad UNIRI.


 

Pred nama je još nekoliko vikenda uni_esport natjecanja, nakon čega ćemo saznati koje dvije ekipe iz svake video igre idu na nacionalnu završnicu UniSport Finals.

Tko voli pogledati dobar e-sport, stream pronaći može pronaći na našem YouTube kanalu UniSportTV i Twitchu @unisporthr. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave