UniSport e-sport: Ove će ekipe na Finalsima u Poreču probati doći do nacionalne titule

I studenti e-sportaši odigrali su svoje posljednje susrete u dva mjeseca dugoj ligi te smo saznali koje će ekipe u Poreču u sama finala i borbu do nacionalnog naslova. 

League of Legends

Uzbudljiva borba između četiri preostale ekipe za plasman u playoffu donijela je iznenađenja i dramu. UNIST je impresivnom igrom pobijedio UNIZG rezultatom 3:1, oduzimajući prvoplasiranima iz grupe slavu i dokazujući da nitko nije nedodirljiv u utrci za veliko finale. Iako su se u ekipi UNIZG-a dogodile promjene, zamjene nisu donijele očekivani rezultat, dok je UNIST svojom konzistentnom igrom sigurno kročio prema finalu. U drugom polufinalnom okršaju, TVZ je nadmoćno svladao UNIOS s rezultatom 3:1. Unatoč tome što je UNIOS zauzeo bolje mjesto od TVZ-a u grupnoj fazi, TVZ je pokazao zašto se smatra favoritom i braniteljem naslova League of Legends discipline, bez većih problema osiguravajući svoje mjesto u finalu. Nastavljajući s impresivnim nastupom, TVZ je svladao UNIST rezultatom 3:0, osiguravajući sebi prvo mjesto u finalu, dok je drugo mjesto pripalo UNIZG-u, koji je nakon poraza u polufinalu ipak uspio osvojiti drugo mjesto. UNIST je tako u svojoj debitantskoj sezoni osvojio broncu i pokazao da sljedeće godine ciljaju na ulazak u LAN finale. 

Rocket League

Polufinala Rocket Leaguea započela su s dominantnim pobjedama TVZ-a nad UNIPU-om te favoriziranog UNIZG-a nad UNIOS-om. U dramatičnom okršaju između dviju ekipa iz Zagreba, UNIZG je izašao kao pobjednik rezultatom 3:1. Dvije ekipe do kraja su se borile za posljednje mjesto finala – TVZ starta agresivno do vodstva 2:0, UNIOS se budi te svaki sljedeći meč igraju sve bolje, što protivnici nisu u mogućnosti pratiti i tako nakon preokreta 2:3 UNIOS postaje posljednji finalist ove igre.

Counter Strike 2

Counter Strike 2 počastio nas je još jedim iznenađenjem u polufinalima upper bracketa gdje je TVZ pobjedio 2:0 (13-6, 13-11) protiv ekipe iz Pule koji su grupnu fazu završili na prvom mjestu te je TVZ tako izborio dvoboj protiv UNIZG koji je bio bolji od Osijeka (13-4, 13-9) u drugom polufinalnom okršaju. UNIPU koji je dominirao grupnom fazom, iako oslabljen bez svog kapetana, nije bio velika prepreka za UNIOS koji je rezultatom od 2:0 (13-6, 13-4) izborio finale lowera. UNIZG je s 2:0 (13-8, 13-4) pobjedio TVZ u direktnoj brobi za finale te tako prepustio borbu za drugo mjesto finala TVZ-u i UNIOS-u. Meč koji odlučuje tko ide na finale, a tko ostaje doma s brončanom medaljom, bio je možda i najbolja serija koju smo gledali ove sezone. UNIOS je pobjedio prvu mapu na svom izboru s 13-8, TVZ je istim rezultatom pobjedio svoj izbor te izjednačio ukupni rezultat na 1:1. Decider na mapi inferno, mapi na kojoj već godinama gledamo ove dvije ekipe u napetim dvobojima, ali ove sezone, nakon napetih produžetaka, UNIOS je bio smireniji i fokusiraniji te je odnio pobjedu rezultatom 16-14 i izborio svoje mjesto u Poreču.

Rezultati i ekipe s pravom nastupa na UniSport Finals 2024 u Poreču:
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave