UniSport Finals24: Šahovska zlata otišla put Zagreba i Rijeke

Nakon dva dana napete borbe za šahovskim pločama u u prostorijama Hotela Delfin, imamo i pobjednike ovogodišnjeg Finalsa u šahu.

Kao nacionalni prvaci u akademskoj godini 2023./2024. u muškoj konkurenciji snage su odmjerili studenti 11 visokih učilišta, a slavili su studenti Sveučilišta u Rijeci. Srebro je ovoga puta pripalo prošlogodišnjim prvacima Sveučilišta u Zagrebu, dok bronca odlazi na Tehničko veleučilište u Zagrebu. Nakon prvog dana i pola odigranih kola, jasno je bilo da bi UNIRI mogao uzeti prvo mjesto, no bila je napeta borba za ostala odličja. Sveučilište u Zadru za dlaku je izgubilo borbu za 3. mjesto te su završili s „drvenom“ medaljom.

U ženskoj konkurenciji sudjelovale su studentice sa 7 visokih učilišta te se u zadnjem kolu igrao meč za pobjednika. U tom meču studentice Sveučilišta u Zagrebu preokrenule su rezultat protiv fantastičnih protivnica sa Sveučilišta u Rijeci te tako zauzele prvo mjesto. Srebro odlazi u Rijeku, a treće mjesto osvojile su studentice Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Čestitke svim sudionicima na fer borbi i sportskom duhu. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave