UniSport Finals24: Dvostruka 3x3 kruna UNIZG-u za fantastičan završetak u Poreču

Unisport Finals ove godine donio je mnoštvo uzbuđenja, strasti i sportskog duha. Održano 31. svibnja i 1. lipnja, natjecanje iz košarke 3x3 okupilo je dvanaest ekipa studenata te pet ekipa studentica iz cijele zemlje koje su se borile za prestižni naslov prvaka. Dvorane Veli Jože i Intersport bile su poprišta spektakularnih utakmica koje je bilo i više nego užitak gledati.

Dinamičan Prvi Dan

Prvi dan natjecanja, održan u dvorani Veli Jože, bio je pun dinamičnih utakmica. Sveučilište u Splitu (UNIST) demonstriralo je svoju premoć nad Sveučilištem u Osijeku (UNIOS) s uvjerljivih 20:4, čime su odmah dali do znanja da brane prošlogodišnji naslov. Sljedeća utakmica donijela je iznenađenje jer je Sveučilište u Rijeci (UNIRI) pretrpjelo težak poraz od Veleučilišta u Karlovcu (VUKA), završivši utakmicu rezultatom 4:19. Ova pobjeda pokazala je da VUKA ozbiljno konkurira za visoki plasman.

Sveučilište u Zagrebu (UNIZG) potvrdilo je svoj status favorita pobjedom nad Sveučilištem u Slavonskom Brodu (UNISB) rezultatom 21:9. Ova utakmica pokazala je izvrsnu formu zagrebačkih igrača. Najuzbudljivija utakmica prvog dana bila je ona između Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu (ZVU) i Veleučilišta u Vukovaru (VEVU). VEVU je tijesno pobijedio s 21:20, u meču punom preokreta i napetosti.

Ponovni Susret Splita i Zagreba

Drugog dana, natjecanje se preselilo u dvoranu Intersport, gdje su održane utakmice za treće i prvo mjesto. U utakmici za treće mjesto, Veleučilište u Vukovaru (VEVU) nadigralo je Veleučilište u Karlovcu (VUKA) s rezultatom 21:12. Ova pobjeda osigurala je VEVU brončanu medalju i pokazala njihovu dosljednost i borbenost tijekom cijelog natjecanja.

Finalna utakmica bila je vrhunac dvodnevnog sportskog događaja. Sveučilište u Zagrebu (UNIZG) suočilo se s prošlogodišnjim prvacima, Sveučilištem u Splitu (UNIST). Ova utakmica, odigrana u atmosferi napetosti i iščekivanja, završila je pobjedom UNIZG-a s rezultatom 21:18. Fran Došen, MVP turnira, predvodio je svoju ekipu do pobjede.

Uzbuđenja nisu bila rezervirana samo za ekipe – Marko Prelec s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ) pokazao je svoje vještine u šutiranju trica, oduševivši publiku.

Uzbuđenja u Ženskoj Konkurenciji

Istu sudbinu kao muška konkurencija imale su i studentice Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu koje su završile u finalu. Zagreb je odnio pobjedu rezultatom 15:10, odlučne da se iskupiti za prošlogodišnji poraz od Splita. Za treće mjesto borili su se UNIN i Veleučilište u Gospiću (VIG), a pobjedu je odnijelo VIG.

Nika Mateković iz Sveučilišta u Zagrebu (UNIZG) proglašena je MVP-om ženskog turnira, dok je Karla Buhić iz Sveučilišta u Splitu (UNIST) briljirala u šutiranju trica.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave