Hrvatsku studentsku repezentaciju očekuje FISU Svjetsko sveučilišno futsal prvenstvo

Od 10. do 16. lipnja, Shanghai će biti domaćin FISU Svjetskog sveučilišnog prvenstva u futsalu, a među natjecateljima nalazi se i sveučilišna futsal reprezentacija Hrvatske.

Prestižno natjecanja održava se na Sveučilištu za inžinjerske znanosti u Shanghaju, u srcu Songjiang Distrikta, koji broji čak 100,000 studenata s 8 sveučilišta, a na natjecanju sudjeluje 14 muških i 7 ženskih ekipa iz 16 zemalja. Očekivanja su velika, posebno za zemlje gdje je futsal izuzetno popularan, poput Portugala, Poljske, koja je osvojila broncu na prošlom prvenstvu 2022. godine u Bragi, ali i naših momaka.

Hrvatsku futsal sveučilišnu reprezentaciju čine studenti sa Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta Edward Bernays, redom igrači sa UniSportHR futsal parketa, ali i bogatim međunarodnim studentskim iskustvom i uspjesima, kao i onim klupskim u 1. HMNL i reprezentativnom dresu Hrvatske. U Kini će zaigrati: Ante Piplica, Lukas Mlinarić, Mateo Mužar, Matija Tolić, Bepo Paus, Branko Artić, Filip Novak, Ivan Penava, Nikola Gudasić, Toni Vučković, Jure Jakovljević, Ivan Marković, Lovro Cigler i kapetan Bruno Kovačić. Stručni stožer predvode Alen Jukić i Saša Ledinščak.

Čekaju nas teški protivnici

Hrvatska sveučilišna futsal reprezentacija ždrijebana je u skupini C, gdje će snage odmjeriti s reprezentacijama Ukrajine, Novog Zelanda i Mongolije. Grupna faza odvija se od 10. do 12. lipnja, a prve dvije ekipe svake skupine prolaze u četvrtfinale, koje je na rasporedu 14. lipnja. Polufinale će se održati 15. lipnja, dok je veliko finale zakazano za 16. lipnja.

Raspored utakmica grupne faze (po našem vremenu, zbog vremenske razlike su ranojutarnji termini):

10. lipnja, 05:45h: Hrvatska vs Mongolija
11. lipnja, 05:45h: Hrvatska vs Ukrajina
12. lipnja, 05:45h: Hrvatska vs Novi Zeland

“Već smo više od tri dana u Kini. Put je bio naporan, ali smo se brzo prilagodili na uvjete – u odličnom smo smještaju, hrana je dobra, tako da nije bilo nikakvih problema. Imali smo trening u subotu i nedjelju te smo spremni i nabrijani za početak natjecanja, otvaramo protiv Mongolije. Skupine su podjednako jake, sigurno nije lagan turnir, svaka je ekipa odlična, ali mi smo pozitivni i nabrijani i nadamo se najboljem te da ćemo pokazati to na terenu”, poručio je pred natjecanje kapetan momčadi Bruno Kovačević.

Sve utakmice bit će dostupne u prijenosu uživo na FISU.TV, a više informacija mogu se pronaći na službenoj web stranici Svjetskog sveučilišnog prvenstva u futsalu.

Podsjetimo, hrvatska sveučilišna futsal reprezentacija iza sebe ima jedan nastup na Svjetskom sveučilišnom futsal prvenstvu. Bilo je to 2018. godine u Kazahstanu kada su naši reprezentativci upravo protiv Kine slavili u posljednjoj utakmici na turniru i izvrsnom igrom dostojno se oprostili od svjetske smotre na 11. mjestu.

Osim sportskih uzbuđenja, sudionici će na dan pauze 13. lipnja imati priliku sudjelovati u kulturnoj aktivnosti – posjetiti lokalitet Guangfulin, čime će moći doživjeti kulturne znamenitosti Kine.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave