Završeno Europsko sveučilišno prvenstvo u Odbojci na pijesku

Vi ste ovdje

Ovogodišnja sezona EUSA-inih europskih sveučilišnih prvenstava (ESP), otvorena je desetim izdanjem prvenstva u odbojci na pijesku, koje se održalo u Larnaki na Cipru od 16. do 21. lipnja. Na događaju su sudjelovale 32 ekipe iz 16 zemalja, a Republiku Hrvatsku je predstavljala ekipa Sveučilišta u Splitu, sastavljena od dvojca Mate Glaurdić i Nikša Dell’orco, koji su turnir završili osvojivši 13. mjesto u žestokoj konkurenciji.  Men's competitions
Finalni mečevi održani su 21. lipnja, a zlatom su se okitili Poljaci sa Sveučilišta Lodz – Konrad Felisiak i Bartolomej Kiernoz, koji su porazili svoje kolege s istoga sveučilišta, Adama Maniosa te Bartolomeja Kujawiaka.Medallists - menTreće mjesto je također pripalo Poljacima, Piotru Ilewiczu i Stanislawu   Wawrzynczyku sa sveučilišta u Gdanjsku.  Poljaci su u muškoj konkurenciji nesumnjivo dominirali te zasluženo osvojili sva tri prva mjesta.Women's tournament   S druge strane, u ženskoj su konkurenciji zlato osvojile Melanie Preusser i Silke Schrieverhoff sa Sveučilišta u Kölnu (Njemačka), dok je srebro pripalo Anji Martini Dorfler i Juliji Radl sa Sveučilišta u Beču (Austrija). Brončanu medalju osvojile su Marie Dinkelacker i Britta Steffens, predstavnice Sveučilišta Kostanz (Njemačka).Medallists - women   Zahvaljujući volonterima, pokroviteljima te Ciparskom akademskom sportskom savezu (CUSF), općini Larnaca, Sveučilištu u Cipru te partnerima, Europsko sveučilišno prvenstvo u odbojci na pijesku 2015, bilo je jedinstven i pamtljiv događaj ispunjen emocijama i oduševljenjem gledatelja.  EUSA President Mr Adam Roczek  Po zatvaranju Prvenstva, EUSA-ina zastava proslijeđena je predstavnicima Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka te domaćinima idućeg Europskog sveučilišnog prvenstva u odbojci na pijesku, koje će se zajedno s prvenstvom u sportskom penjanju te košarci 3×3, 2017. godine održati u Splitu. Ispred Sveučilišta u Splitu, kao idućeg domaćina, zastavu je preuzeo Zoran Grgantov, potom se obrativši okupljenima.

Flag passingDetaljne inormacije i rezultati dostupni su na službenoj mrežnoj stranici Prvenstva: www.beachvolleyball2015.eusa.eu.

Završeno Europsko sveučilišno prvenstvo u Odbojci na pijesku