UniSport Finals: Šest hrvatskih visokoškolskih institucija u pohodu na odbojkaško zlato

Vi ste ovdje

Lokacija: 

Odbojkaški turnir u sklopu UniSport Finals, završnice nacionalnih sveučilišnih prvenstava 2021. održat će se na odbojkaškim terenima SC Poljud u Splitu. Ekipe šest hrvatskih visokoškolskih institucija odmjerit će snage u muškoj i ženskoj konkurenciji, a nakon kroz dva dana turnira (18. i 19. srpanj) saznat ćemo nove sveučilišne prvake u akademskoj godini 2020./2021. 

Polufinalni susreti ženske konkurencije odigrat će 18.07 u 9 i 11h. U prvom nastupaju Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Rijeci, dok u drugom gledamo Sveučilište u Splitu i  Edward Bernays Visoku školu za komunikacijski menadžment. Utakmicu za treće mjesto i finale pratit ćemo sutradan, prvo u 15h, a drugo u 17h. 

Unisport Finals 2021. odbojka

Muška konkurencija ponudit će zanimljive polufinalne susrete prvog natjecateljskog dana, od 15h nastupaju Sveučilište u Zagrebu i domaćina iz Splita, dok od 17h igraju Sveučilište u Osijeku i Sveučilište u Zadru. Ovogodišnje medaliste i konačan poredak saznat ćemo nakon borbe za treće mjesta (19.07 u 9h) te finala (19.07 u 11h).

Unisport Finals 2021. odbojka

U prošlogodišnjem izdanju, obje konkurencije imale su iste parove u finalnim susretima, kao i u susretima za treće mjesto. Jednak je bio i ishod završnih susreta - domaće ekipe Sveučilišta u Zagrebu nadvladale su Sveučilište u Osijeku s rezultatima 3:0 u setovima. Dvostruka titula sveučilišnih prvaka za akademsku godinu 2019./2020., tako je pripala našem najvećem sveučilištu, dok su se osječki studenti i studentice za prošlu sezonu zadovoljiti titulom viceprvaka. U utakmicama za treće mjesto, bronca je pripala momčadi Sveučilišta u Zadru, koje je bilo uspješnije od Sveučilišta Sjever s rezultatom od 3:0 u setovima, a s istim rezultatom slavile su i zadarske studentice, također nad Sveučilištem Sjever.

Više informacija o UniSport Finals moguće je pronaći na kanalima UniSport HR (web, Instagram, YouTube), gdje će tijekom odvijanja događaja biti dostupne sve informacije, rezultati, fotografije te prijenos uživo.

 

UniSport Finals: Šest hrvatskih visokoškolskih institucija u pohodu na odbojkaško zlato