Hrvatske ekipe spremne za nastup na Univerzijadi

Vi ste ovdje

>> PREUZMI "uniCRO Team Book" s rasporedom i popisom hrvatskih sportaša na 30. Ljetnoj Univerzijadi (.pdf) <<

 

Od 3. do 14. srpnja u talijanskom gradu Napulju i nekoliko okolnih manjih gradova (Caserta, Avellino, Salerno), održava se jubilarno, 30. izdanje drugog najvećeg višesportskog događaja na svijetu iza Olimpijskih igara. Svjetske sveučilišne igre, odnosno Ljetna Univerzijada, okupit će oko šest tisuća sportaša iz 112 država, koji će se natjecati u 18 sportova, a hrvatske boje branit će gotovo osamdeset natjecatelja u osam sportova. Kvalitetnom suradnjom krovnih nacionalnih saveza sportova u kojima nastupamo i Hrvatskog akademskog sportskog saveza, sastavljene su hrvatske sveučilišne reprezentacije u košarci (m), vaterpolu (m), atletici, judu, taekwondou, streličarstvu, gimnastici i ritmičkoj gimnastici, što ovogodišnju hrvatsku delegaciju čini jednom od najvećih u našoj povijesti. Prvi dio delegacije iz Hrvatske već je pristigao u Napulj, za neke natjecanje kreće već 2. srpnja, dok će 3. srpnja sudjelovati na svečanoj ceremoniji otvaranja.

Nastup naših predstavnika prvi će otvoriti vaterpolisti dan prije ceremonije otvaranja, 2. srpnja u 17:30h utakmicom s Australijom u Caserti. Hrvatska sveučilišna vaterpolska reprezentacija do prolaska u daljnju fazu natjecanja mora proći "skupinu smrti" u kojoj se još sučeljava s Mađarskom (4.7. u 19:30h), Japanom (6.7. u 19:30h) i domaćinom Italijom (8.7. u 19:30h). "Studentske barakude", odnosno Izabranici Roberta Sappea i Hrvoja Kundida u Napulju su Antonio Vukojević, Duje Pejković, Marin Delić, Luka Podrug, Ivan Živković, Antonio Buha, Branimir Herceg, Marko Valečić, Lovro Paparić, Matias Biljaka, Dario Rakovac, Franko Lazić i Zvonimir Butić.

U ekipnim sportovima, Hrvatsku će na Univerzijadi još predstavljati košarkaši, koji iza sebe imaju pripremne utakmice s Njemačkom i koje je ždrijeb smjestio također u nezgodnu skupinu. Roko Anzulović, Ivan Kučan, Bruno Perić, David Škara, Emir Šabić, Bruno Rebić, Ivan Vučić, Matija Bilalović, Mateo Čolak, Patrik Jambrović, Nikola Turalija i Ivan Svalina, svoj će nastup otvoriti 4. srpnja u 20h utakmicom s Rusijom, a dan kasnije u isto vrijeme susrest će se s momčadi Latvije. Posljednju utakmicu u grupnoj fazi natjecanja, naši košarkaši odigrat će 6. srpnja u 20h s Argentinom. 

Događaj kojim će Univerzijada i službeno započeti, svečana je ceremonija otvaranja, koja će se upriličiti na legendarnom napuljskom stadionu "San Paolo", a održat će se 3. srpnja u 21h pod redateljskom palicom kreativnog direktora Marcca Balicha, koji je režirao ceremonije otvaranja nekoliko OIimpijskih igara, među kojima i onu u Brazilu. Na spektakularnom otvaranju sudjelovat će čak tisuću umjetnika, nakon čega slijedi podizanje zastave FISU-a (Svjetska sveučilišna sportska federacija) te defile sportaša. Ceremonija otvaranja, jednako kao i brojna natjecanja, bit će besplatno dostupni u prijenosu uživo putem platforme "Olympic Channel", a detaljan raspored svih prijenosa dostupan je na stranicama FISU-a (https://www.fisu.net/news/summer-universiade/livestream-napoli-2019-summer-universiade-on-the-olympic-channel)

Od individualnih sportova, prvi će nastupati naši gimnastičari, Marko Jovičić, Leonardo Kušan i Ema Kajić, 3., 4., i 5. srpnja, dok u ritmičkoj gimnastici, Petra Ribarić nastupa 11. i 12. srpnja. Atletske kvalifikacije započinju 8. srpnja na San Paolo stadionu, gdje nastupaju Martin Marković, Mateo Ružić, Anamari Kožul, Ida Šimunčić, Kristina Dudek i Alena Hrušoci.

U borilačkim sportovima Hrvatsku od 9. srpnja predstavlja brojna taekwondo reprezentacija - Iva Radoš, Nikita Glasnović, Bruna Vuletić, Matea Jelić, Ivan Šapina, Lovre Brečić, Deni Andrun Razić, Marko Mutak i Luka Horvat. Uz taekwondo, tu su i judaši Tena Šikić, Iva Oberan, Lucija Babić, Marin Franušić, Dino-Dominic Sumpor, Zrinka Miočić, koji na tatami izlaze 5. srpnja.

Streličari Lovro Černi i Ivan Horvat nastupaju u Avellinu 9., 10. i 11. srpnja. 

 

Sve nastupe naših ekipa, izjave i atmosferu iz napulja pratite na webu, Instagram i Facebook stranici UniSport HR

  

>> PREUZMI "uniCRO Team Book" s rasporedom i popisom hrvatskih sportaša na 30. Ljetnoj Univerzijadi (.pdf) <<

Hrvatske ekipe spremne za nastup na Univerzijadi