Predsjednik Milanović primio predstavnike Hrvatskog akademskog sportskog saveza

Vi ste ovdje

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je predstavnike Hrvatskog akademskog sportskog saveza (HASS), jedinog nacionalnog sportskog saveza zaduženog za studentski sport, koji potiče, promiče i skrbi o sportu na visokim učilištima.

 

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem predstavnici Hrvatskog akademskog sportskog saveza predstavili su svoje aktivnosti na nacionalnoj razini, uključujući svoje projekte i sustav rada, kao i aktivnosti na međunarodnoj razini. U tom kontekstu izdvojili su izbor Harisa Pavletića za prvog dopredsjednika Europske sveučilišne sportske asocijacije kao dokaz značajne uloge ovog saveza u inozemstvu.

 

Predsjedniku Milanoviću su predstavili i svoj novi projekt zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja kojemu je cilj, kako je rečeno, osigurati kontinuirano povećanje broja studenata koji će se aktivno baviti sportom. Isto tako, razgovaralo se i o mogućnosti da Republika Hrvatska bude domaćin velikih međunarodnih sportskih manifestacija na studentskoj razini.

 

Savez je član Svjetske sveučilišne sportske federacije (FISU) i Europske sveučilišne sportske asocijacije (EUSA), čine ga 21 članica koje zastupaju visokoškolske institucije iz Hrvatske, a aktivnosti i projekti koje provodi promiču sport i tjelesnu aktivnost, jednakost i socijalno uključivanje kroz sport, spolnu ravnopravnost i sport za studente s invaliditetom.

 

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su predsjednik Saveza Zrinko Čustonja, dopredsjednici Haris Pavletić i Toni Gamulin, glavni tajnik Davor Habljak i sportski direktor Nikola Vincetić.

 

Uz predsjednika Milanovića bio je povjerenik Predsjednika za sport Željko Jovanović.

 

Izvor: predsjednik.hr

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek

Predsjednik Milanović primio predstavnike Hrvatskog akademskog sportskog saveza