Rukometna poslastica na otvaranju u muškoj konkurenciji UniSport Finalsa

Vi ste ovdje

Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Zadru i Sveučilište J.J. Strossmayer iz Osijeka tri su ekipe koje se bore za naslov rukometnog sveučilišnog prvaka. Studente rukometaše ugostio je ŠC Gripe. Prvog natjecateljskog dana UniSport Finalsa, navedene ekipe su se susrele u dva kola međusobnih susreta.

Sveučilište u Splitu i Sveučilište J.J. Strossmayer u Osijeku otvorili su turnir pravom rukometnom poslasticom. Utakmica je bila napeta od samog početka, s brzim ritmom na obje strane. Vidjelo se da i jedna, ali i druga ekipa žele u finale. U neizvjesnoj utakmici gdje se igralo gol za gol, Sveučilište u Splitu je tijekom cijelog trajanja utakmice imalo minimalnu prednost. Posljednje minute utakmice puno se promašivalo na obje strane terena. Domaćini su sa zvukom sirene imali napad za pobjedu, ali obranivši njihov udarac, fantastično je reagirao osječki vratar za konačan izjednačen rezultat, 32:32. Velik broj pogodaka na obje strane dovoljno govori o raskoši talenta u redovima obje momčadi. 

U drugom kolu, osječko Sveučilište J.J. Strossmayera sučelilo se sa Sveučilištem u Zagrebu. Bez obzira što im je to bila druga utakmica u danu, ostalo im je dovoljno snage za Zagrepčane, ili im je susret sa Splićanima poslužio kao dobro zagrijavanje. Osječani su bili bolji tijekom cijele utakmice i na kraju slavili s rezultatom 28:23. Dakle, ukupan učinak Osječana prvog dana je jedan neriješen rezultat i jedna pobjeda. Kod zagrebačkog Sveučilišta, jedan poraz, a kod domaćina Sveučilišta u Splitu jedna pobjeda.

Rukomet u muškoj konkurenciji se nastavlja sutra, 19. srpnja u 15:00 sati kad će se suočiti Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Zagrebu. Utakmicu pratite uživo na YouTube kanalu UniSport tv.

 

Rukometna poslastica na otvaranju u muškoj konkurenciji UniSport Finalsa