Za zlato se bore Riječani protiv Splićana i Zagrepčanke protiv Riječanki

Vi ste ovdje

Za broncu će se boriti studentice sa Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Osijeku te studenti sa Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta VERN'.

Porečke UniSport rukometne finalse otvorile su studentice Zagreba i Splita vrlo napetom utakmicom. Osim pokoje zarađene masnice, ozlijeđenih nije bilo iako se igralo dosta agresivno. Padao je gol za golom sve do drugog poluvremena kada je koncentracija Splićanki pala te su Zagrepčanke preuzele vodstvo koje su zadržale do kraja utakmice koja je završila rezultatom 24 :21 i time si osigurale borbu za prvo mjesto.

„Sa Splitom se uvijek pohrvamo. Ove godine došle smo u nekako oslabljenom sastavu na svim krilnim pozicijama i pivotima pa smo se morale malo osloniti na borbenost i trku“, rekla je Kristina Smiljanić kapetanica Zagreba.

Ulazak u finale, uz Zagrepčanke, osigurale su si studentice Sveučilišta u Rijeci nakon što su dominirale cijelom utakmicom protiv Osječanki i na kraju pobijedile s 12 golova razlike odnosno 32:20.

„Jednostavno druga ekipa je bila puno bolja. Od samog početka ušle su jače u utakmicu i to se na kraju i pokazalo na rezultatu“, izjavila je Lidija Bošnjak, studentica Sveučilišta u Osijeku.

Nakon studentica, na teren su izašli studenti Zagreba i Rijeke koji su pripremili pravi mali spektakl u dvorani. Letjeli su s jednog kraja dvorane na drugi i rezultat je cijelo vrijeme bio izjednačen. Zadnjih deset minuta igre dečki su ubacili u petu brzinu i minutu prije kraja Zagrepčani imaju gol prednosti i napad. Riječani im otimaju loptu i kreću u kontru. U zadnjoj sekundi golman Rijeke utrčava na krilo i zabija gol za izjednačenje. O pobjednicima odlučuju sedmerci i to tek nakon drugog kruga izvođenja kada Zagrepčanin promašuje gol čime prepušta Riječanima borbu za zlato.

„Mogu reći da je tekma bila užasno dugačka i činilo se kao da traje dva sata. Cijelo vrijeme bilo je izjednačeno, ali na kraju sretan gol u zadnjoj sekundi i promašeni penal donijeli su nam ulazak u finale“, rekao je Marin Đurica iz Rijeke.

Zadnju utakmicu u danu odigrali su studenti Sveučilišta u Splitu i Veleučilišta VERN'. Obje ekipe od početka su krenule vrlo eksplozivno i to se nije mijenjalo sve do kraja. Napetost među igračima rasla je iz minute u minutu i bili su potpuno izjednačeni sve do 30 sekundi prije kraja kada je Split pobjegao na dva gola razlike i pobijedio rezultatom 34:32.

„Dečki su bili bolji u zadnje dvije minute. Mi nismo dali zadnja dva gola i to je bilo to“, izjavio je Željko Mavrović, voditelj VERN' sporta.

 

 Matea Komar/UniSport

 

 

 

Za zlato se bore Riječani protiv Splićana i Zagrepčanke protiv Riječanki