Šibenik

Vi ste ovdje

Sportska udruga studenata Veleučilišta u Šibeniku (VUŠ) je prva i trenutno jedina udruga koju su osnovali studenti na istoimenom Veleučilištu. Sa svojim radom započela je početkom 2014. godine, u kojoj su studenti sudjelovali na raznim natjecanjima lokalnog, nacionalnog te međuregionalnog karaktera. Također udruga tradicionalo organizira nogometne turnire motivirajući i potičući studente da razvijaju sportski duh.  Tijekom dvije godine djelovanja studenti su pokazali svoja djelovanja kroz određene sportove kao što su nogomet, košarka, odbojka, šah te stolni tenis. Cilj udruge jest i dalje unaprijeđivati razvoj navedenih sportova, istovremeno potičući nove.

Udruga se sastoji od:

  1. Skupštine kao najvećeg tijela,
  2. Nadzornog odbora koji broji tri člana (predsjednik/ica Studentskog zbora VUŠ, dekan/ica VUŠ-a i ravnatelj/ica Studentaskog centra u Šibeniku).
  3. Izvršnog odbora kojeg čine pet članova
  4. Dopredsjednika/ice
  5. Predsjednika/ice

Zadatak udruge je da organizira, promovira, potiče razvoj te da unaprijeđuje sport i sportske aktivnosti među studentima.

Neke od djelatnosti udruge su: planiranje rada i razvitka sporta i sportske rekreacije na Veleučilištu u Šibeniku, organiziranje i provođenje sportske poduke članova radi pripreme za natjecanja, poduka i priprema studenata i zaposlenika u rekreativne i/ili natjecateljske svrhe, pripremanje članova za sudjelovanje u sastavu reprezentavnih vrsta, briga o zdravlju i zdravstvenoj zaštiti članova Udruge, osiguravanje materijalnih sredstava, te trošenje financijskih sredstava u skladu sa zakonskim propisima, ukupnom aktivnosti Udruge poticati razumijevanje i usvajanje etičkih vrijednosti kroz bavljenje sportom, organiziranje i vođenje sportskih natjecanja sukladno posebnim propisima i dr.