TVZ

Vi ste ovdje

Sport i sportsko-rekreacijske aktivnosti na TVZ-u su dobro razvijene i poklanja im se posebna pažnja. SUS TVZ u svoj rad uključuje brojne studentice i studente, sportaše i volontere koji s velikim entuzijazmom predstavljaju svoje visoko učilište .

Osnivačka skupština SUS TVZ održana je 25. rujna 2007. godine kako bi se studenticama i studentima omogućilo ravnopravno natjecanje na lokalnoj, regionalnoj, državnoj pa i europskoj razini.Udruženi smo uZagrebački sveučilišni sportski savez (ZSSS) s jednim pravom glasa i pridružena sm

o članica Hrvatskog sveučilišnog sportskog saveza (HASS) bez prava glasa, ali s pravom sudjelovanja na svim natjecanjima i događanjima u organizaciji HASS-a.

SUS TVZ djeluje u planiranju rada i razvitka sporta i sportske rekreacije na TVZ, organizira izlete i edukaciju u sportu, te kontinuirano radi na promicanju sporta u cjelini. Organizacijom sportskih sekcija okuplja istomišljenike i zaljubljenike pojedinih sportova i sportsko-rekreacijskih sadržaja s ciljem pro

SUS TVZ omogućava svim sadašnjim ili bivšim studenticama i studentima, kao i svim djelatnicima zaposlenim na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu članstvo u udruzi i pravo da se aktivno uključe u rad i promidžbu kao sportaši natjecatelji, rekreativci ili volonteri.micanja zdravog načina života i cjeloživotnog sudjelovanja u raznovrsnim tjelesnim aktivnostima.

Studentice i studenti TVZ-a započeli su s natjecanjima u organizaciji ZSSS u akademskoj godini 2006./2007., godinu dana prije osnutka Sportske udruge studenata. U ukupnom poretku, od vrlo skromnih početaka s malim brojem sudionika, preko „zlatne sredine“ već u 2007./2008. postajemo visoko učilište koje se konstantno učvrstilo među 10 najboljih u muškoj i 20 najboljih u ženskoj konkurenciji.

Akademske godine 2013./2014. SUS TVZ uključuje se u natjecanja UniSportHR na državnoj razini u organizaciji HASS-a pa, iako je konkurencija jako velika i brojna (ukupno 17 sudionika), 2014./2015. akademske godine u ukupnom poretku djelimo 6./7. mjesto zajedno sa Sveučilištem Sjever.

Na Sportskim igrama veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske, SUS TVZ sudjeluje od samih početaka 2008./2009. akademske godine. Tijekom svih sedam natjecanja naše studentice i studenti postigli su zapažene rezultate u svim sportovima.

SUS TVZ već 8 godina tijekom ljetnog semestra organizira interni Malonogometni turnir TVZ-a na kojem pravo nastupa imaju samo studentice i studenti TVZ-a. Svake godine je to veliki sportski događaj na koji se prijavi veliki broj ekipa s oko 250 sudionika.

Prije dvije godine osnovali smo i šahovsku sekciju te su organizirana već 2 interna šahovska turnira za studentice i studente TVZ-a na kojima je učestvovalo preko 50 poklonika ovog zanimljivog sporta.

Za sve članove SUS TVZ organizira i jednodnevne izlete raftinga i paintballa, a u suradnji s ostalim visokim učilištima naši studenti uključuju se u višednevne škole skijanja, bordanja i jedrenja, te sekcije za slobodno penjanje, biciklizam, ples i borilačke sportove.

U sljedećim sezonama cilj nam je još poboljšati rezultate, osobito u ženskoj konkurenciji, te u natjecanjima na državnoj razini, popularizirati sport na TVZ-u, održati interna natjecanja, ali i povećati njihov broj, te organizirati Dan sporta na TVZ-u s većim brojem učesnika i sportova.

 

KONTAKT:

Sjedište: Vrbik 8, 10000 Zagreb

Predsjednik: Boris Metikoš, v. pred., bmetikos@tvz.hr

Tajnica: Natalija Špehar, v. pred., nspehar@tvz.hr

Web stranica: http://nastava.tvz.hr/tzk-GRO

Facebook: https://www.facebook.com/sustvz/?fref=ts