Varaždin

Vi ste ovdje

Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjever (SSUSS) osnovan je 6. ožujka 2014. godine pod predsjedanjem profesora Nedjeljka Pavleca. SSUSS je u nešto više od godinu dana rada uspio okupiti tri sportske udruge.

Središte Saveza sportskih udruga Sveučilišta Sjever je u Varaždinu, u Ulici 104. brigade 3.

Projekt je započeo osnivanjem nogometne udruge za studente i odbojkaške udruge za studentice. S aktivnošću je uskoro krenula i muška odbojkaška sekcija, a studentima je omogućeno treniranje i natjecanje u košarci, stolnom tenisu, plivanju, badmintonu i šahu.

Nogometna udruga Sveučilišta Sjever zadužena je za organizaciju futsal ekipe, te studentske futsal lige Sveučilišta Sjever. Odbojkaška udruga Sveučilišta Sjever organizira mušku i žensku dvoranske odbojke, te odbojku na pijesku. Sportska udruga Sveučilišta Sjever bavi se organizacijom svih ostalih sportova koji na Sveučilištu,

Osim pokretanja sportskih aktivnosti na matičnom sveučilištu, SSUSS se angažirao i u razvoju studentskog sporta na nacionalnoj razini.

Na 16. redovnoj skupštini Hrvatskoga akademskoga sportskog saveza (HASS), održanoj 30. svibnja 2015. godine u Poreču, Savez sportskih udruga Sveučilišta Sjever primljen je u punopravno članstvo.

Kao glavni razlog za primanje u članstvo HASS-a istaknut je napor da SSUSS u protekloj godini pokrene sportske aktivnosti na tek osnovanom sveučilištu te uspjeh u okupljanju i sportskom aktiviranju velikog broja studenata.

Najveći sportski uspjeh dosad je osvajanje titule prvaka u futsalu na natjecanju visokih škola i veleučilišta 2013. godine u Puli. Od prošle su godine vrlo aktivne muška i ženska odbojkaška sekcija, koje bilježe bolje rezultate na svjetskom danu studentskog sporta ove godine u Zagrebu, kao i na nedavno održanoj Eurijadi u Krakovu. Muška košarkaška sekcija je osvojila titulu prvaka na svjetskom danu studentskog sporta u Zagrebu. Atletska sekcija redovito posjećuje sva natjecanja, ostvarujući vrlo dobre rezultate.