Vern

Vi ste ovdje

Organizirano bavljenje sportom na Veleučilištu Vern' veže se uz 2006. godinu kada je osnovana „Studentska sportska udruga Veleučilišta Vern'“. Od tada udruga organizira i vodi cjelokupni sportski program. Na čelu udruge je predsjednik i voditelj Marijo Strahonja. U rujnu 2012. godine udruga mijenja ime u "Akademska sportska udruga Vern'" te se osniva i "Akademski košarkaški klub Vern'".

Akademska sportska udruga VERN' čiji je sada predsjednik Željko Mavrović dio je neprofitnog sektora Veleučilišta Vern'. Zadužena je za promoviranje sporta na fakultetu i omogućavanje svim studentima bavljenje kako rekreativnim, tako i natjecateljskim sportskim aktivnostima. Studenti koji se prijave u natjecateljske ekipe sudjeluju na sveučilišnom prvenstvu grada Zagreba i Republike Hrvatske te također sudjeluju na raznim međunarodnim studentskim natjecanjima. Na svim natjecanjima sudjeluju studenti Vern'a, koji na taj način prezentiraju ovu visokoobrazovnu instituciju.

Svrha Akademske studentske udruge Vern' je organiziranje sportskih aktivnosti, uspostavljanje jasno definiranih ciljeva sportskih aktivnosti i sudionika, poboljšanje postojećih motoričkih i funkcionalnih sposobnosti studenata i djelatnika Veleučilišta Vern'.

Želimo naglasiti da su studenti aktivni članovi ASU VERN' osvojili preko stotinjak trofeja i medalja na raznim studentskim natjecanjima pod okriljem EUSA-e, UNIsporta i Zsss-a .

 

MALI NOGOMET – FUTSAL 

1. mjesto na prvenstvu Europe u Futsalu 2015. Poznan

2. mjesto na prvenstvu Europe u Futsalu 2014. Rotterdam

3. mjesto na prvenstvu Europe u Futsalu 2014. Malaga

Dvostruki prvak Hrvatske UNIsport

 

KOŠARKA (M)

Dvostruki prvak Sveučilišnog prvenstva Grada Zagreba

Dvostruki viceprvak Hrvatske UNIsport

 

 

 

  • VATERPOLO

Dvostruki prvak Sveučilišnog prvenstva Grada Zagreba

Međunarodni studentski turnir „Istanbul International Games“ 2013. – zlatna medalja

Međunarodni studentski turnir „Belgrade International Games 2014.“ – srebrna medalja

 

  • Rukomet

Viceprvak Sveučilišnog prvenstva Grada Zagreba