Četverac peti na svijetu, samac osmi, dvojci deveti!

Vi ste ovdje

Završeno je 15. Svjetsko sveučilišno veslačko prvenstvo u Šangaju, a sve četiri hrvatske posade upisale su se među deset najboljih na planeti. 
U vrlo teškoj konkurenciji (Italija, SAD, UK, Njemačka itd.), na drugom kraju zemaljske kugle, uz nesnosnu vrućinu i vlagu (danas i veliku kišu), ali uz želju i borbu, naši su momci redom izborili B, odnosno A finale.
 
Naša rezultatski najuspješnija posada na ovoj svjetskoj smotri bio je četverac bez kormilara u sastavu Marko Križmančić-Lovro Anzulović-Petar Talijić-Mihalel GIrotto, koji su su svoj nastup završili kao peti na svijetu iza Ujedinjenog Kraljevstva, Italije, Švicarske i Kanade, a ispred SAD-a.
 
Drugo mjesto u B finalu, odnosno ukupno osmo mjesto, osvojio je Dominik Šutalo u samcu, dok su deveta mjesta, odnosno treća u B finalu, pripala našim dvojcima. Braća Luka i Marko Pap u 2xLM te Lovro Banović i Marko Ukropina u 2-.
 
Prvenstvo će biti službeno zatvoreno svečanom ceremonijom, koja je za Lijepu našu posebno važna, jer će se na njoj upriličiti svečano preuzimanje zastave FISU - International University Sport, koju će Hrvatski akademski sportski savez preuzeti kao domaćin idućeg izdanja ove velike svjetske smotre, a koja će se održati u Zagrebu 2020.
 
Hvala našim veslačima i trenerima na dostojnom te primjernom predstavljanju Hrvatske, a veslačkoj javnosti pozdrav do idućih prvenstava i regata.
 
#uniCRO team je već u punim pripremama za posljednju veliku smotru ovoga ljeta - Svjetsko sveučilišno futsal prvenstvo u Kazahstanu, o kojem također pratite sve bitne novosti na www.unisport.hr te društvenim mrežama.

Četverac peti na svijetu, samac osmi, dvojci deveti!