Zagreb

Vi ste ovdje

http://unisport.unizg.hr/  sport@unizg.hr

 

Zagrebački sveučilišni športski savez (ZSŠS) je najveći lokalni savez sveučilišnog, veleučilišnog i visokoškolskog sporta te ujedno i najaktivniji lokalni hrvatski savez s obzirom na bro ji kvalitetu aktivnosti koje provodi. Savez čine 31 studentska sportska udruga koje svojim aktivnostima ostvaruju ciljeve Saveza te organizira sportka natjecanja za sve studente i studentice na području grada Zagreba. ZSŠS je član Hrvatskog akademskog sportskog saveza te kao aktivan dionik kroz HASS djeluje u međunarodnim sportskim udruženjima kao što su EUSA i FISU. Zagrebački sveučilišni športski savez organizira sportska natjecanja za studente koji studiraju u Zagrebu. Začeci sveučilišnog sporta u Gradu Zagrebu sežu 100 godina u povijest, a danas je to moderan sustav organiziranja natjecanja u sportovima za koje studenti pokazuju najveći interes. ZSŠS u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Zagrebu, Uredom za sport Sveučilišta u Zagrebu i Studentskim centrom u Zagrebu provode Sveučilišno športsko prvenstvo grada Zagreba

 

Ciljevi

Savez je osnovan u cilju promicanja, razvitka i unapređenja sveučilišnog sporta u Gradu Zagrebu. Savez sukladno ciljevima djeluje na području sporta i povezanih aktivnosti.
ZSŠS-a nastoji omogućiti studentima sudjelovanje na sportskim natjecanjima, kako bi predstavljali boje svojih fakulteta u borbi za najbolje sportske ekipe u gradu Zagrebu. Dodatno najbolje selekcije igrača kroz lige predstavljaju Sveučilište u Zagrebu na državnom prvenstvu pod organizacijom Hrvatskog akademskog sportskog saveza.
Sveučilište u Zagrebu uvijek postiže najbolje sportske rezultate u državi te je sva priprema zapravo osnovna podloga kako bi se omogućio nastup studentima sportašima na europskim smotrama pod okriljem Sveučilišta u Zagrebu.

 

Rezultati

Najbolji sportaši i selekcije predstavljaju Zagreb na nacionalnom prvenstvu, a pobjednici nacionalnog prvenstva predstavljaju Hrvatsku na Europskom prvenstvu. Zagreb je tradicionalno najuspješniji sudionik Sveučilišnog športskog prvenstva Republike Hrvatske. Najveći uspjeh postignut je 2016. godine kada je Sveučilište u Zagrebu proglašeno za najbolje sportsko sveučilište u Europi. Nagradu je uručio predsjednik EUSE, g. Adam Roczek, a primio Rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras.
Uz Sveučilište u Zagrebu, europske zlatne medalje ispred ZSŠS-a osvojio je i VERN 2015. godine u Poznanu, Poljska.

 

Vizija i misija

Inovacije u razvoj sporta samo su početak napretka i osnovna podloga za rast i razvoj sveučilišnog sporta. Kratkoročni ciljevi za napredak je povećati kvalitetu lige, kroz dodatna financijska ulaganja. Dugoročni ciljevi su brendiranje sveučilišnog sporta i stateško pozicioniranje Sveučilišta u Zagrebu kao nosioca sporta među mladima. Isto se planira pokrenuti kroz razvoj klubova s nazivom visokog učilišta iz kojeg dolaze igrači. Ideja je to i put kojim se planira razviti sveučilišni sport u gradu Zagrebu, kako bi se izgradilo zdravo akademsko društvo previjeno zajedništvom i interdisciplinarnom suradnjom.

Misija ZSŠS-a je stvoriti najmodernije sustave natjecanja za sve studentice i student u gradu Zagrebu i pružiti mogućnost za upoznavanje i povezivanje studenata Sveučilišta u Zagrebu kroz sportske aktivnosti. Studentski sport u Zagrebu omogućava razvijanje kreativnosti i provođenje kreativnih ideja u djelo. Ostvaruje se suradnja s ciljem popularizacije sporta te razmjena ideja napredovanja i inovacija sa stajališta profesora i studenata. Time se potiče kolegijalnost i unaprjeđuju načini na koji će jedna struka nadopuniti drugu. Natjecanjima i raznim sportsko-edukativnim panelima nastojimo ostvariti daljnji i dublji spoznajni prodor u segment globalizacije sporta i njegove važnosti, temeljeći njenu platformu na trenutnim dosezima sportskih rezultata i budućim planovima i razvojem studentskog sporta u Zagrebu.

 

 

 

 

 

Vijesti

22.05.2019.

Tijekom travnja i svibnja odigrane su završnice zagrebačkih sveučilišnih prvenstava i natjecanja za akademsku godinu 2018./2019.

09.12.2015.

Svečano primanje ženske košarkaške reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu - studentica osvajačica prvoga mjesta na 13. Europskom prvenstvu sveučilišta održano je u srijedu 9....

25.09.2015.

Uslijed kiše koja pada dva puna dana, UNIBike biciklijada 2015 odgođena je i premještena za idući vikend, 3. listopada. Satnica, kao i svi dugi detalji ostaju isti, odnosno:

 

15.09.2015.

U subotu, 26. rujna 2015., u Ogulinu će se održati još jedno izdanje studentskog natjecanja u biciklizmu - UNIBike 2015. Okupljanje sudionika predviđeno je za 10 sati kod Frankopanskoga kaštela u...

28.06.2015.
Na Europskom sveučilišnom košarkaškom prvenstvu, koje se od 20 do 27 lipnja održalo u Kopru, ženska ekipa Sveučilišta u Zagrebu okitila se zlatnom medaljom, pobijedivši Sveučilište u