ZŠEM

Vi ste ovdje

Za sport i sve sportske aktivnosti na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa zadužena je Sportska studentska udruga Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Sportska studentska udruga Zagrebačke škole ekonomije i managementa (SSU ZŠEM) je osnovana 2007. godine s ciljem organiziranja, promicanja, razvitka i unapređenja cjelokupne sportske aktivnosti svih studenata, nastavnika, profesora i djelatnika s namjerom prezentiranja ugleda Zagrebačke škole ekonomije i managementa na domaćoj i međunarodnoj razini. Sportska studentska udruga ZŠEM-a se bavi planiranjem rada i razvitka sporta na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, organiziranjem i provođenjem redovitih sustavnih treninga članova radi priprema za natjecanja, podukom i treningom studenata, nastavnika i djelatnika u rekreativne i/ili natjecateljske svrhe, upravljanjem sportskim objektima kojih je Udruga vlasnik ili korisnik, te promicanjem obrazovanja u području sporta u ustanovama visokog školstva.

U sklopu udruge u ekipnim sportovima trenutno djeluju muška futsal ekipa, muška rukometna ekipa, muška košarkaška ekipa te muška i ženska odbojkaška ekipa, no iz godine u godinu nastojimo povećati broj ekipa. Osim ekipnih sportova u sklopu udruge djeluje i niz sportaša u pojedinačnim sportova kao što su: tenis, stolni tenis, plivanje, atletika, squash, bowling, džudo i drugi. Kroz povijest su naši sportaši osvojili niz medalja kako na sveučilišnim i državnim, tako i na međunarodnim prvenstvima. Neki od posljednjih uspjeha su zlato u tenisu, bowlingu, odbojci na pijesku za djevojke, dvostruka bronca te srebro u futsalu.

Predsjednik Sportske studentske udruge ZŠEM-a je dr. sc. Zlatko Mateša, zamjenici predsjednika su Juraj Kuk i Martin Borković, a tajnica je Veronika Mini. Uz to što se sastaju na treninzima koji se održavaju jednom do dva puta tjedno, ovisno o sportovima, svi članovi udruge se sastaju jednom godišnje na skupštini Sportske studentske udruge ZŠEM-a. Svi zainteresirani studenti se mogu uključiti u rad udruge i prijaviti za sudjelovanje u svim sportovima na početku svake akademske godine.

Drevna latinska izreka kaže: „U zdravom tijelu, zdrav duh.“, a najbolji put ka zdravom tijelu je bavljenje sportom i stoga pozivamo sve studente, nastavnike, profesore i djelatnike Zagrebačke škole ekonomije i managementa, kao i sve ostale da se bave sportom i tjelesnom aktivnošću jer samo tako mogu postići unutarnji mir koji je prijeko potreban za uspjeh u današnjem globaliziranom poslovnom svijetu.