SPLIĆANI OSVOJILI PRVI DAN H2O NATJECANJA

Prava plivačka bitka vodila se danas na vukovarskim bazenima u sklopu UniSport H2O državnog prvenstva. U konkurenciji deset sveučilišta i veleučilišta, titulu najboljeg osvojilo je Sveučilište u Splitu te tako prekinulo trogodišnju dominaciju Sveučilišta u Zagrebu.

Napeta broba vodila se od samog početka. 

Već u prvoj disciplini studenti Sveučilišta u Splitu pokazali su ozbiljne namjere osvojivši štafetu 4x50 slobodno i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Lea Knežević i Karlo Grabić iz Sveučilišta u Zagrebu uzvraćaju udarac s zlatom na 50m leđno. Prvo zlato za Sveučilište u Zadru odnosi Ana Burazer na 100m prsno, dok je kod studenata najbolji u toj disciplini bio Matija Lukić (UniSport ZG). Još jednu sjajnu izvedbu Ane Burazer gledali smo i na 50m leptir, a istu je disciplinu kod kolega osvojio Nikola Tafra (UniSport ST). Kao da je motivirao Nikola kolege sa Sveučilišta u Splitu budući da su Ciara Kesić i Božo Dozan izdominirali 100m slobodno. Nikola i Ciara najbolji su bili i na 100m leptir.

Zlato na 100m leđno Zadru je donijela Ana Burazer (opet), a zlato je još jednoga puta otišlo i Karlu Grabiću (UniSport ZG). Da Osijek i Rijeka ne ostanu bez najsjajnijeg odličja osigurali su Nora Gravinger (UniSport OS) i Noa Kovačević (UniSport RI). Nora je uz Matiju Lukića (UniSport ZG) najbolja bila na 50m prsno, a Noa i fantastična Chiara Kesić (UniSport ST) najbolji su bili na 50m slobodno.

Najnapetija disciplina nekako uvijek bude štafeta 4x50 mješovito, a na postolju su se još jednom izmjenjivali Zagreb i Split. U ženskoj su konkurenciji Splićanke bile brže od studentica iz Zagreba i Osijeka. Kod plivača su najbrži studenti Zagreba, dok ih prate Split i Rijeka. 

S velikim iščekivanjem čekali smo na proglašenje ukupnog pobjednika natjecanja. Zahvaljujući odličnim izvedbama, ponajprije studentica, Sveučilište u Splitu ukupni je pobjednik UniSport H2O prvenstva za akademsku godinu 2020./2021.. Sa samo 15 bodova zaostatka, Sveučilište u Zagrebu nalazi se na drugom mjestu, a prati ih Sveučilište u Rijeci.

SVE REZULTATE POGLEDAJTE OVDJE.

 
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave