Hrvatski predstavnici osvojili čak 16 odličja na EUSA Combat 2019

Reprezentativci Sveučilišta u Zagrebu ostvarili su povijesni uspjeh na premijernom izdanju Europskih sveučilišnih prvenstava u borilačkim sportovima (EUSA Combat 2019), osvojivši čak trinaest medalja, čime su zauzeli poziciju sveučilišta s najvećim brojem odličja na ovom natjecanju. U vitrini zagrebačkih ekipa tako su se našle četiri zlatne medalje (Karlo Raguž, Lucija Lesjak, Jelena Pehar, Anita Tadić), sve iz karatea, šest srebrnih (Borna Pečko, Luka Skender, Luka Mavračić - taekwondo, Stjepan Štimac - karate, Elizabeta Crnković, Petar Jaman - kickboxing) te tri brončane (Lea Katarina Gobec - judo, Ivan Vrgoč, Franjo Gucić - taekwondo). Uz zagrebačke ekipe, od predstavnika hrvatskih sveučilišta i veleučilišta, po jedno odličje osvojili su studenti Sveučilišta u Splitu (Matea Kolovrat - taekwondo, bronca), Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu (Lucija Regvat - kickboxing, srebro) te Veleučilišta u Šibeniku (Karmen Galac - kickboxing, srebro), čime dolazimo do ukupne brojke od čak šesnaest odličja osvojenih od strane hrvatskih predstavnika. 

Uspjeh hrvatskih ekipa time je veći što su odličja osvojena u svakom od četiri sporta koja su bila zastupljena na EUSA Combat 2019., na kojem je sudjelovalo 1300 predstavnika s 404 sveučilišta iz 36 europskih zemalja. Natjecanja su se odvijala od 1. do 3. kolovoza u dvoranama Dom sportova 1 (kickboxing), Dom sportova 2 (judo), S.D. Trešnjevka (taekwondo) i D.O. "Bojan Stranić" (karate), a sve je borbe moguće pogledati na službenom YouTube kanalu EUSA Combat (https://www.youtube.com/channel/UCy9ZttG1yjp0a9BbWyaHsUQ), dok je pregled rezultata, odnosno poredak osvajača odličja, dostupan na EUSA rezultatskom sustavu (https://results.eusa.eu/index.php?page=medals&event=45).

Organizaciji EUSA Combat, podsjetimo, prethodilo je i održavanje Europskog sveučilišnog prvenstva u rukometu na pijesku od 24. do 27. srpnja. Jarunski pijesak tada je bio sretan za domaće ekipe Sveučilišta u Zagrebu, koje su se i na tom prvenstvu okitile odličjima uz zlato u muškoj te broncu u ženskoj konkurenciji.

Održavanjem ovih dvaju događaja, Zagreb je na desetak dana imao studentsko sportsko ljeto, u kojem je kroz područje Studentskog naselja "Stjepan Radić", prošlo preko 1500 studenata, predstavnika sveučilišta i sportskih saveza iz cijele Europe. Oba su se događaja održavala po prvi puta, a borilački sportovi vratit će se u Zagreb već 2021. godine na drugom izdanju toga natjecanja. 

FOTO: Domagoj Mokrović, Mirna Pibernik, Jan Humski, Matija Juranović 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave