Rukomet (Ž): Poznate putnice za završni rukometni turnir na UniSport Finalsima

U Zagrebu je 11. i 12. siječnja održano i poluzavršno natjecanje za studentice na kojem smo između pet ekipa dobili putnice za UniSport Finals - završni državni rukometni turnir. Prvotno je na kvalifikacijskom turniru trebalo nastupiti rekordnih sedam ekipa, no Sveučilište u Splitu i Sveučilište u Rijeci bili su primorani odustati zbog pozitivnih igračica na Covid-19. 

 

Skupina A

Studentice Visoke škole Ivanić-Grad odlično su startale protiv Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, ponajprije dobroj igri njihove Kristine Tutić, koja je za 5 minuta igre već na kontu imala 4 pogotka. Paljbu za MEV uzvraćaju Gudlin i Davidović što im pomaže da lagano uhvate priključak i na odmor odu sa samo jednim golom zaostatka (10:11). U drugom su se poluvremenu u ekipi VŠIG uz nezaustavljivu Tutić razigrale i Živec i Pifar te na koncu Prtljačić za seriju od 8 pogodaka koju protivnice do kraja više ne mogu stići. Konačan rezultat na semaforu pokazivao je 17:24 u korist Visoke škole Ivanić-Grad. 

U drugoj utakmici skupine A studentice Međimurskog veleučilišta u Čakovcu susrele su se protiv Sveučilišta u Zagrebu, aktuelnim državnim prvakinjama u rukometu. Možda je upravo ta činjenica doprinijela da studentice MEV-a nešto slabije krenu utakmicu, no bude se prvo Cerovec pa zatim i Gudlin koja je diktrila prvo poluvrijeme u svojoj ekipi sa 7 pogodaka. Na drugoj strani protivnice iz Zagreba iskusnom ekipom i dugačkom klupom sigurno stižu do pobjede 32:21. Iako se veliki broj djevojaka upisuje u strijelce, s čak osam golova predvodila ih je Šimara. 

Ni studentice Visoke škole Ivanić-Grad u trećem susretu grupe A nisu imale rješenja protiv Sveučilišta u Zagrebu. Prepoznatljiva dobra igra i čvrst start Zagrepčanki, kako u obrani, tako i u napadu, zaslužni su za prednost 8:0 već u prvih nekoliko minuta. Poslije toga igrale su se rukometa bez pritiska te na poluvrijeme otišle pri rezultatu 7:17, a utakmicu završile s 13:27. Unatoč ovom porazu, djevojke VŠIG izborile su svoj prvi povijesni nastup u rukometu na UniSport Finalsima!

Skupina B

Samo jedna utakmica odigrala se u skupini B budući da ekipa Sveučilišta u Splitu nije mogla nastupiti, a studentice Sveučilišta J.J. Strossmyer i Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru izborile su nastup na UniSport Finalsima. Ipak, i u ovom revijalnom susretu obje su ekipe dale sve od sebe, a pobjedu su odnijele djevojke iz Osijeka rezultatom 18:10. Rano su povele Osiječanke i činilo se kako će ovo biti jednosmjerna utakmica, no bude se studentice VEVU-a, izjednačavaju na 3:3, a zatim dugo gledamo neizvjesni gol-za-gol period. Posljednje izjednačenje bilo je na 7:7 kada Osječanke preuzimaju kontrolu i potvrđuju status favorita. Do pobjede su predvodile Katarina Malkoč, Vanesa Drobac i Lea Zupčić, dok se u ekipi Vukovara istakla Nikolina Nushi, Dora Brkljača i Roberta Vilk. 


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave