Univerzijada: Trkači do polufinala, Anamari u petak gledamo u finalu

Nakon prvog kvalifikacijskog dana za trkače, mjesta u polufinalu izborili su Mateo Ružić i Kristina Dudek na 400 te Ida Šimunčić i Alena Hrušoci na 400m s preponama. Usprkos odličnim izvedbama u polufinalu, nijedno od njih četvero nije se uspjelo plasirati u finale, ali zato ćemo u finalu gledati kladivašicu Anamari Kožul. 

U prvoj grupi polufinala 400m žene nastupila je naša Kristina Dudek i s vremenom od 54.56 sekundi zauzela je 17. mjesto u ukupnom poretku. S vremenom od 58.22 sec, Alena Hrušoci završila je kao 11. u disciplini 400m s preponama, a nešto sporija bila je Šimunčić - vrijeme od 59.12 i četrnaesto mjesto za nju. Uživo smo imali priliku gledati i polufinale Matea Ružića, koji s vremenom od 48.09 sec u disciplini 400m zauzima 23. mjesto ukupnog poretka, nedovoljno za finale.

Posljednja od naših atletičara na Univerzijadi nastupila je Anamari Kožul, hrvatska sveučilišna predstavnica u bacanju kladiva. Izvanrednim rezultatom od 66.62m pomela je dio konkurencije i kao peta se plasirala u finale.

“Konkurencija je dobra, cure stvarno dobro bacaju, ali vjerujem da im mogu konkurirati. Nadam se da ću se pokazati u najboljem svjetlu. U kvalifikacijama sam dosegla peto mjesto, ali u finalu definitivno mogu biti još bolja”, sigurna je Anamari.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave