Univerzijada: Odličan start atletičara

Jučer su na Univerzijadi u Napulju započela i atletska natjecanja, a naših šestero predstavnika nadmeće se u četiri discipline. 

Kristina Dudek i Mario Ružić prvi su imali nastup u utrci na 400m. S prolaznim vremenom od 54.43 sekunde, Kristina je zauzela četvrto mjesto u svojoj skupini i tako se plasirala u polufinale natjecanja. Isti je podvig napravio i Mateo, s vremenom od 47.55 sekundi. 

Matea smo upitali za komentar po pitanju konkurencije, na što je rekao: “konkurencija je dobra, što je i očekivano, a u kvalifikacijama uvijek idemo malo lakše kako bi se sačuvala snaga za polufinale. Nadamo se najboljem sutra predvečer u polufinalu.”

Nekoliko sati nakon njih kvalifikacije su u disciplini 400m s preponama odradile Ida Šimunčić i Alena Hrušoci. Kao i kolege nešto prije, obje su se sa svojim rezultatima plasirale u polufinale. Ida je otrčala za 59.42sec, a Alena, odmah u poretku ispod nje, za 59.54sec.

Za današnje polufinale, Ida kaže: “Na preponama je sve moguće, ali treba biti realan da trčim u fantastičnoj konkurenciji.”

 Koliko našim sportašima, pored svih vrhunskih rezultata koje postižu, znači nastup na Univerzijadi i odmjeravanje snaga s najboljim pojedincima njihovih godina govori Idina rečenica: “Za mene je već ovo polufinalu show, a sutra na glavu.”
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave