Univerzijada: Judoke Miočić i Babić danas bez pobjede

Dvije od pet naših judoka koje nastupaju na Ljetnoj Univerzijadi u Napulju izgubile su svoje borbe.

Trofejna dvadesetogodišnja Lucija Babić prije nekoliko dana vratila se s Europskih igara u Minsku, gdje se okitila zlatnom medaljom u sambu, sportu sličnom judu. I prije toga imala je uspjeha na Europskoom seniorskom prvenstvu u Gijonu, gdje je osvojila brončanu medalju u kategoriji do 68kg discipline sportski sambo. Reklo bi se da će i na Univerzijadi nastaviti pobjednički niz, no u prvoj borbi do 70kg zaustavila ju je mongolka L. Sarantsetseg.

"Nisam zadovoljna svojim današnjim nastupom. Konkurencija je bila jaka, ovdje su cure iz cijelog svijeta, ali sigurno sam mogla pokazati više. Imala sam samo jednu borbu protiv mongolke i već je na početku borbe iskoristila moju grešku i kontrirala me", podijelila je Lucija.

Još jedna judoka imala je svoj nastup danas u kategoriji iznad 70kg. Zrinka Miočić dobro je krenula u ovu sezonu s jednom brončanom i jednom srebrnom medaljom na Europskim kupovima, no ni ona nje ostvarila pobjedu u svojoj prvoj borbi.

"Prvo kolo imala sam odmah s Mađaricom od koje sam već jednom izgubila. S trenerom sam dogovorila taktiku, nje sam se i pridržavala, ali jednostavno danas nije išlo", rekla je Zrinka.

I jednu i drugu za tri dana očekuje ekipni nastup na kojem se nadaju većem uspjehu i boljim rezultatima.

Judo natjecanje na ovogodišnjoj Univerzijadi na vrhunskoj je razini, s brojnim uspješnim judo imenima: "Generalno je natjecanje dosta jako, što se može i očekivati od ovakvog natjecanja", zaključila je Zrinka. 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave