Svečano otvorena 30. Ljetna Univerzijada u Napulju

Pod sloganom „To be Unique", 3. srpnja u 21 sat svečano je otvorena 30. Ljetna Univerzijada u talijanskom gradu Napulju, koja je okupila preko 8000 sportaša iz 118 zemalja svijeta. Mjesto događaja je Stadion San Paolo, teren domaćeg nogometnog Napoli, u kojem je nekoć igrao slavni Diego Maradona.

Jedna od najvećih hrvatskih delegacija u povijesti, koju su činila 53 člana, ponosno je hodala pred više od 20,000 gledatelja. Predvodnik i nositelj barjaka bio je vaterpolist Matias Biljaka, a za njim su išli naši gimnastičari, judaši, vaterpolisti i ostatak hrvatske delegacije. Na ceremoniji otvaranja su izostali naši predstavnici u atletici, taekwondou i ritmičkoj gimnastici, jer se njihov dolazak u Napulj i početak natjecanja očekuje sljedećih dana.

 

CEREMONIJU OTVORENJA MOŽETE POGLEDATI NA LINKU (izlazak hrvatske delegacije na 30:10 min): https://www.olympicchannel.com/en/video/detail/opening-ceremony-summer-universiade-napoli/ 

 

Spektakularnu ceremoniju otvaranja osmislio je kreativni genije Marco Balich, već poznat po uspješnijim olimpijskim ceremonijama, od one u Torinu 2006., do one posljednje u Riju 2016. Uz njega, za vizualni identitet zadužena je bila umjetnica Lidia Castelli, koja je podijum zamislila, tradicionalno za otvorenja Univerzijade, u obliku slova "U" - prema logotipu Svjetske sveučilišne sportske federacije (FISU)  - koji s dvije ruke predstavlja veliki zagrljaj i dobrodošlicu za sve sportaše i delegacije u Napulju. Bez daha nas je ostavila i maskota, sirena Partenope, 1200 izvođača na sceni, kao i trodimenzionalna razglednica vulkana Vezuv na pozornici.

Specijalni gost ceremonije i glavni performer bio je neponovljivi talijanski tenor, Andrea Bocelli.


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave