Razina sveučilišnih sportskih prvenstava u Zagrebu raste

Tijekom travnja i svibnja odigrane su završnice zagrebačkih sveučilišnih prvenstava i natjecanja za akademsku godinu 2018./2019. u futsalu, košarci, rukometu i odbojci, a po broju odličja, ističe se uspjeh Kineziološkog fakulteta s čak osam osvojenih zlata i to u svakom od ova četiri sporta. Izvrsne rezultate upisale su i druge ekipe, osobito na najpopularnijim natjecanjima u okviru UniSport ZG sportskog sustava, onima u futsalu.

U muškoj konkurenciji igrane su čak četiri različite razine natjecanja, odnosno UniSport ZG futsal liga, UniSport ZG Liga prvaka, UniSport ZG Futsal kup te UniSport ZG Futsal Superkup, a posebnost ovogodišnje sezone svakako je u tome da se u četiri natjecanja broje četiri različita osvajača znatnog odličja. Ekonomski fakultet bio je najbolji u ligi, Fakultet elektrotehnike i računarstva je na krilima studentske navijačke skupine „Nevera s FER-a“, osvojio ligu prvaka, Fakultet prometnih znanosti osvojio je kup, dok je superkup pripao visokoj školi Edward Bernays. U ženskoj konkurenciji, ekipa Kineziološkog fakulteta dominirala je osvojivši ligu, kup i superkup.

„Jako smo sretni što razina sveučilišnih prvenstava u Zagrebu raste iz godine u godinu i što sve veći broj fakultetskih ekipa sudjeluje u njima. Najbolji dokaz da idemo u dobrom smjeru i da se sveučilišni sport u Zagrebu budi je sve veći broj gledatelja i navijača na našim utakmicama. Imamo više razina natjecanja u 21 sportu i e-sportu, na kojima se kroz ovu sezonu natjecalo i natječe gotovo sedam tisuća studenata sportaša, što nas čini najvećim sustavom sveučilišnog sporta u Hrvatskoj, a ovu snažnu tendenciju rasta planiramo držati i u budućnosti“ – rekao je sportski direktor Zagrebačkog sveučilišnog sportskog saveza, Marko Lepoglavec.

Košarkaške utakmice u sklopu UniSport ZG lige i kupa, ove su sezone igrane u sportskoj dvorani Ekonomskog fakulteta, a među studentima ligaško zlato je pripalo FER-u, dok je kup osvojio KIF, koji je slavio i u konkurenciji studentica. Uz postojeća dva natjecanja, sljedeće godine će se odigrati i prvi UniSport ZG Košarkaški superkup, ovaj put između ekipa FER-a i KIF-a. S druge strane, na rukometnim terenima svjedočili smo napetoj i odličnoj finalnoj utakmici između Kineziološkog fakulteta i Fakulteta elektrotehnike i računarstva, a titula za ovu akademsku godinu na kraju je pripala studentima KIF-a. Gotovo pa jednako napet sraz bio je između studentica Agronomskog fakulteta i Prirodoslovno matematičkog fakulteta u ženskom finalu, gdje su zasluženo slavile predstavnice AGF-a. Muška i ženska odbojkaška ekipa Kineziološkog fakulteta, suvereno su vladale odbojkaškim igralištem Doma odbojke „Bojan Stranić“ i time KIF-u donijele dvostruku krunu na UniSport ZG sveučilišnom odbojkaškom prvenstvu.

Prije nastupa zagrebačkih sveučilišnih reprezentacija na europskim smotrama ovoga ljeta, za studente na razini Zagreba predstoje još završnice i prvenstva u atletici, tenisu, odbojci na pijesku i e-sportu.

Izvor: Universitas / hrvatske sveučilišne novine (05/2019)
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave