Zadarskim vaterpolo zlatom zaključen ovogodišnji UniSport H2O

Posljednji susret u sportskom rasporedu ovogodišnjeg UniSport H2O - održanog u Vukovaru od 30.11. do 1.12. - bilo je vaterpolsko finale, koje su nakon osvajanja svojih skupina, izborile momčadi Sveučilišta u Zadru i Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.

Kao uvertira u finale, dobro je poslužila borba za treće mjesto - UniSport "El-Classico" između Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu, u čemu su splitski studenti izvukli deblji kraj pa je brončana medalja otišla u Zagreb, nakon rezultata 11:7 i uvjerljive prednosti. S druge strane, ono što je viđeno kod utakmice za treće mjesto, nije bilo prisutno u finalu. Tijesna borba dvije odlične ekipe, ali na kraju zadarska prednost postaje nedostižna te nakon konačnog rezultata 10:8 u Zadar odlazi zlatna medalja i titula nacionalnog sveučilišnog prvaka za ak. god. 2018./2019. Tehničko veleučilište Zagreb, koje je pokazalo odlične igre u grupnoj fazi natjecanja i gotovo prošlo u finale s maksimalnim učinkom, na kraju se okitilo srebrnom medaljom, ali i vrijednom titulom državnog viceprvaka. 

Uz spomenute ekipe, na vaterpolskom prvenstvu u sklopu UniSport H2O, sudjelovale su i momčadi Sveučilišta u Dubrovniku, Sveučilišta u Osijeku te Veleučilišta u Vukovaru, koje uslijed plasmana nakon grupne faze natjecanja, nisu izborile borbu za odličja. 

Podsjetimo, dan ranije (30.11), u Vukovaru se održalo i nacionalno sveučilišno plivačko prvenstvo na kojem se u ukupnom poretku najuspješnijom pokazala reprezentacija Sveučilišta u Zagrebu s ukupno 197 osvojenih bodova. Zagrebački sveučilištarci slavili su u muškoj (104 boda) i ženskoj konkurenciji (93 boda), a pobjeda je tim veća što je dan plivačkih uspjeha zaključen pobjedom u štafeti 4x50m mješovito - također u obje konkurencije. 

Drugo mjesto u ukupnom poretku pripalo je Sveučilištu u Splitu sa 154 osvojena boda, a Splićani su ujedno bili srebrni u muškom (66 bodova), kao i ženskom  (88 bodova) dijelu natjecanja.

Bronca u ukupnom poretku pripala je Sveučilištu u Osijeku (90 bodova), dok je u muškoj konkurenciji treće mjesto osvojilo Tehničko veleučilište Zagreb (53 boda). Među studenticama, broncom su se okitile plivačice sa Sveučilišta u Zadru (64 boda).

Podsjetimo, u plivanju su se natjecale  ekipe Sveučilišta u Splitu (m,ž), Sveučilišta u Zadru (m,ž), Sveučilišta u Osijeku (m,ž), Sveučilišta u Zagrebu (m,ž), Veleučilišta VERN (m), Veleučilište u Vukovaru (m,ž), Sveučilišta Sjever (m) i TVZ (m,ž) od 16 do 18 sati (30.11.) natjecat će se u disciplinama prsno (50m,100m), leđno (50m,100m), leptir (50m, 100m), slobodno (50m, 100m, štafeta 4x50m) te mješovito (štafeta 4x50m). 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave