Nakon pobjede nad Kinom, Hrvatska 11. na svijetu

Svoj posljednji nastup na Svjetskom sveučilišnom futsal prvenstvu u Kazahstanu, Hrvatska je upisala u utakmici za 11. mjesto, u kojem je slavila nad Kinom s visokih 8:1. Kineska mreža tresla se po četiri puta u svakom poluvremenu, a naši su se reprezentativci izvrsnom igrom dostojno oprostili od svjetske smotre te najavili svoj povratak u Poljskoj 2020.

Reprezentacija pod ravnanjem Koraba Morine za koju su igrali Josip Bilandžić, Faris Sarić, Ivor Šuljić, Mario Taći, Ante Crnjac (C), Ivan Tustonjić, David Mataja, Tino Čirjak, Andrej Pandurević, Matijas Mijić, Dario Markić te Matija Uremović, na ovom je prvenstvu svakako stekla jedno veliko iskustvo, koje će vrijediti za buduće smotre, kao i utakmice unutar nacionalnog sustava. Podsjetimo, hrvatska sveučilišna futsal reprezentacija okupila se i nastupila na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu nakon više godina izbivanja, a u Kazahstanu je odigrala ukupno šest utakmica, od čega je upisala tri pobjede i tri poraza. Bili smo rezultatski bolji od Njemačke, Izraela i Kine, a lošiji od Tajlanda, Ukrajine i Francuske. Najteži i najviši upisani poraz bio je u prvoj utakmici - za brojne naše igrače najvećoj koju su do tada igrali u karijerama - kada nas je Tajland nadvladao s 6:2. S druge strane, Nijemcima smo zabili 10, Izraelu 15 golova, a Kini osam golova.

Uz sve navedeno, važno je istaknuti i kako je hrvatski sveučilišni reprezentativac Ivor Šuljić proglašen najboljim strijelcem prvenstva s deset postignutih pogodataka, što je veliki uspjeh - kako za Šuljića osobno, tako i za hrvatski studentski futsal.

Sve u svemu, neprocjenjivo iskustvo, škola za budućnost, upoznavanje kolega studenata i igrača iz cijeloga svijeta i sve ono najbolje što sveučilišni sport nudi. Hvala svima na podršci, nastavite nas pratiti kroz UniSport futsal lige te Europska sveučilišna prvenstva, gdje ćemo brusiti iskustvo i pripremati se za napadanje rezultata na svjetskoj smotri 2020.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave