WUC Handball 2018: 19 država svijeta, 54 susreta, jedna RIjeka

Rijeka polako ulazi u završnicu priprema za svoj najveći sportski događaj ovoga ljeta. 345 sportaša, podijeljenih u 19 timova - iz 13 svjetskih država te s tri kontinenta, u Rijeci će od 30. srpnja do 5. kolovoza sudjelovati na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u rukometu.

Pred nama su 54 susreta, koji će se odigravati u Sportskom centru „Zamet“, a Hrvatska će biti zastupljena u muškoj i ženskoj konkurenciji. Hrvatska muška sveučilišna rukometna reprezentacija tako će do rezultata pokušati doći u skupini „A“, u kojoj nas čekaju Portugal, Litva, Egipat i Češka, dok će cure – također u skupini „A“ – protiv sebe imati Češku, Brazil i Japan. Uz navedene ekipe, na prvenstvu još sudjeluju Republika Koreja, Rumunjska, Kineski Taipei, Poljska, Španjolska i Urugvaj.

Kroz sedam natjecateljskih dana, natjecatelji iz cijeloga svijeta imat će smještaj i prehranu organizirane na Kampusu Sveučilišta u Rijeci, zajedno s bogatim društvenim i zabavnim programom, dok će se kao pomoćne dvorane za trening koristiti Dvorana Mladosti te Dvorana „3. Maj“. Za sve će sudionike biti organiziran prijevoz do svih lokacija, dok je pristup gledateljima otvoren za sve utakmice, a o rasporedu se mogu informirati putem službenih mrežnih stranica www.wuchandball2018.uniri.hr. Uspješnu provedbu ovog zahtjevnog događaja, omogućuje i 80 volontera – pretežito mladih Riječana, koji su kao i 2016. za vrijeme Europskih sveučilišnih igara, nesebično odvojili vrijeme te odlučili pomoći organizaciji.

Inače, svjetsko sveučilišno rukometno prvenstvo, najstarije je od prvenstava koje svake dvije godine širom svijeta organizira Svjetska federacija sveučilišnog sporta (FISU). Njegovo prvo izdanje održano je 1963. godine pa je ovogodišnje prvenstvo u Rijeci, 24. po redu, a po broju sudionika spada u veće ovakve događaje.
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave