Hrvatska studentska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u futsalu

Grad Almaty u Kazahstanu će biti domaćin 16. Svjetskog sveučilišnog prvenstva u futsalu od 19. do 26.8.2018. na kojem će nastupiti ekipe iz 19 država (16 muških reprezentacija i 16 ženskih reprezentacija). Brazilci u muškoj i ženskoj konkurenciji brane naslov prvaka dok će reprezentacije Rusije Rusije pokušati srebra u obje konkrencije sa posljednjeg prvenstva pretvoriti u zlato.

Hrvatska studentska reprezentacija (muška) će nakon dugo vremena sudjelovati na prvenstvu i sigurno je da ćemo od sada biti redoviti gosti na svjetskim prvenstvima. S obzirom da u Hrvatskoj imamo jedan od najmasovnijih i najbolje organiziranih sustava studentskih natjecanja u futsalu na svijetu, od lokalne pa sve do nacionalne razine, veoma smo optimistični da bi mogli napraviti dobar sportski rezultat.  Isto tako smo uvjereni da će nastup na svjetskom prvenstvu za najbolje studente sportaše biti vrhunac njihove dosadašnje sportske karijere no isto tako i poticaj za daljnji napredak.

Na prvenstvu mogu nastupiti studenti sportaši koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u Hrvatskoj i inozemstvu te su rođeni 1993. godine ili ranije. Pravo nastupa imaju i svi oni koji su diplomirali u 2017. godini i zadovoljavaju uvjet starosti. Proces selekcije igrača traje od početka natjecanja UniSport Futsal u sezoni 2017./2018., a širi popis reprezentacije biti će objavljen nakon završnice UniSport Futsal Lige (Rovinj, 27. do 30.5.2018.). Nakon toga će se održati nekoliko okupljanja reprezentacije te pripreme uoči odlaska u Kazahstan (10-12 dana).

Dodatne informacije o prvenstvu možete naći OVDJE
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave