Bruno Bošnjak osvojio broncu na Zimskim paraolimpijskim igrama

Hrvatski paraolimpijac Bruno Bošnjak donio je Hrvatskoj prvu medalju na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu, on je sedmog dana natjecanja osvojio broncu u snowboardu. Bruno Bošnjak je predstavljao Hrvatsku na Zimskoj univerzijadi u Innsbrucku 2005. godine gdje je u disciplini snowboard cross izborio plasman u 1/4 finala u konkurenciji 51 natjecatelja. Nakon nastupa na Zimskoj univerzijadi Bruno je bio na korak do plasmana na Zimske olimpijske igre u Torinu 2006. godine, no teška nesreća mu je promijenila život. Na jednoj od kvalifikacijskih utrka se teško ozlijedio slomivši vratnu kralježnicu te je ostao paraliziran.

"Maštao sam da ću jednog dana nastupiti na olimpijskim igrama, a moj san je pokvarila nesreća. Sve je propalo i skoro sam otpisao tu svoju životnu želju. 

"Presretan sam što sam se upisao u povijest hrvatskih nastupa na Zimskim paraolimpijskim igrama osvajanjem prvog odličja za svoju domovinu. Ovaj uspjeh posvećujem prije svega svojim roditeljima, trenerima i svim onima koji su vjerovali u mene. Mislim da je ovo samo početak i vjerujem da mogu ostvariti još mnogo medalja u sportu koji mi tako mnogo znači", izjavio je Bošnjak neposredno po završetku natjecanja.

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave