UniSport Futsal kvalifikacije - Šibenčani priredili iznenađenje u skupini JUG

Ekipa Veleučilišta u Šibeniku napravila je iznenađenje u kvalifikacijama za UniSport Futsal Ligu skupine JUG koja je odigrana u Zadru 5. i 6.12.2017. kvalificiravši se iako prije početka natjecanja nisu slovili kao favoriti u ovoj skupini...

Nastupile su sljedeće ekipe:

  1. Sveučilište u Zadru
  2. Sveučilište u Dubrovniku
  3. Veleučilište u Šibeniku
  4. Veleučilište N.Tesle u Gospiću

Prva pozicija u skupini vodila je direktno u Futsal Ligu dok su 2. i 3. pozicija bile dovoljne za dodatne kvalifikacije u kojima će se šest ekipa boriti za dva preostala mjesta u Ligi. Nekako je bilo očekivano da će Zadrani kao starosjedioci u Ligi u zadnjih nekoliko godina i ove godine odmah u prvom pokušaju osigurati svoj nastup u Ligi, a da će se ostale tri ekipe boriti za dva mjesta koja vode u dodatne kvalifikacije. Da je studentski futsal nepredvidiv mogli smo vidjeti već prvi dan nakon dvije utakmice...

1.kolo (5.12.2017.)

Zadar - Gospić 7:1

Ova utakmica je bila u skladu s našim očekivanjima. Zadar je lagano došao do prve pobjede u ovogodišnjem izdanju UniSport Futsal natjecanja. 

Dubrovnik - Šibenik 3:10

Dubrovčani su prošle godine nastupali u Ligaškom dijelu natjecanja i skupili su dosta iskustva te su svi očekivali da će ostvariti svoju prvu pobjedu. Krenuli su Dubrovčani snažno kao da su što brže htjeli riješiti prvu prepreku. Šibenik nije bio impresioniran njihovom odlučnošću i veoma su se brzo oduprijeli te već u 2.minuti poveli 1:0, te niti minutu kasnije povećali svoje vodstvo na 2:0. Dubrovčani prilično neoprezni i uzdrmani nisu znali odgovoriti na kvalitetnu obranu ekipe Šibenika nakon čega su sljedili brzi napadi i stalno ugrožavanje vratara Sarića kojeg pamtimo kao jednog od najboljih vratara u prošloj sezoni natjecanja. Nakon još jednog zgoditka Roka Stojanova na odmor se otišlo s rezultatom 3:0 za Šibenik. U 17.minuti Dubrovčani su smanjili na 1:3 i izgledalo je kao da bi mogli vratiti utakmicu u izjednačenost no Šibenik se nije imaosložio s tim planom i u istoj minuti povećava rezultat na 4:1. Do kraja poluvremena niti u jednom trenutku Dubrovčani nisu uspjeli približiti se Šibenčanima te je utakmica završila rezultatom 10:3 za Veleučilište u Šibeniku.

2.kolo (6.12.2017.)

Drugo kolo donijelo nam je ponovo rezultat koji nitko nije očekivao te je predstava dobila novi zaplet.

Šibenik - Gospić 5:1

Ova je utakmica očekivano završila uvjerljivom pobjedom Šibenika

Zadar - Dubrovnik 2:3

Dubrovčani su u ovoj utakmici tražili utjehu za jučerašnji neuspjeh te su bili odlučni u namjeri da pokažu da su dobra ekipa. Izgleda da su na teži način naučili da "lako ćemo" varijanta ne prolazi. Odlično su se branili veći dio utakmice te su veoma organizirano koristili trenutke nakon oduzimanja lopte. Zadrani su cijelo vrijeme imali inicijativu no teško su dolazili do pravih prilika za zgoditke. 

3.kolo (6.12.2017.)

Zadar - Šibenik 4:3

Zadrani, iako su igrali dvije utakmice jednu iza druge, su bili jako odlučni da poprave dojam iz prethodne utakmice u kojoj su izgubili od Dubrovnika. Od početka su se nametnuli kao aktivnija momčad no Šibenčani ipak prvi dolaze u vodstvo. Veoma brzo Zadar izjednačuje no još brže Šibenčani ponovo dolaze u vodstvo te na poluvrijeme odlaze s prednošću od jednog gola (1:2). U 18.minuti drugog dijela Zadar zgoditkom Lovre Kresovića izjednačava i čini se da će slomiti otpor Šibenika, pogotovo nakon što dolaze u vodstvo autogolom Ive Jakovljevića. Šibenik opet ne dopušta Zadru opuštanje i Roko Stojanov ponovo izjednačava. Kako je to bilo u 29.minuti činilo se da će završiti izjednačeno no Filip Lukačević u istoj minuti postavlja konačni rezultat.

 Gospić - Dubrovnik 3:10

Dubrovčani ne dopuštaju nikakva iznenađenja u ovoj utakmici i veoma koncentrirani veoma visokim rezultatom pobjeđuju Gospić koji je najmanje pokazao od svih ekipa.

O poretku nakon svih odigranih utakmica u skupini odlučivala je gol razlika što svjedoči o izjednačenosti ekipa u ovoj skupini što je jako dobro za natjecanje....

Poredak nakon natjecanja (OVDJE pogledati detaljnu tablicu):

1. Veleučilište u Šibeniku

2. Sveučilište u Zadru

3. Sveučilište u Dubrovniku

4. Veleučilište N.Tesle u Gospiću




 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave