Volonteri - duša EUSA sveučilišnih natjecanja u Splitu

Ako su sportaši srce svakog natjecanja, onda slobodno možemo reći kako su njihova duša volonteri. Samo jedan dio, ali iznimno bitan ove splitske priče je 150 vrijednih mladih ljudi koji su nesebično dali svoje slobodno vrijeme kako bi se ova natjecanja odigrala na najboljoj mogućoj razini.

Riječi ne mogu dovoljno snažno opisati njihove osmijehe, vrijedne ruke, brze noge i snalažljivost u što bržem rješavanju nastalih problema. Zapravo, problema nema jer timski duh rješava sve. Dobra organizacija je pola posla, tako kažu. A za tu dobru organizaciju naših divnih volontera zaslužna je njihova koordinatorica Ivana Aničić:

U volonterskom programu Split 2017 sudjelovalo je 156 volontera, a od toga 30 maloljetnika iz splitskih odbojkaških, penjačkih i košarkaških klubova. 

Najveći broj volontera pomagao nam je u sportskim timovima u sva tri sporta (skupljanje lopti, dostava rezultata, ravnanje/brisanje igrališta), ali puno njih bilo je i u INFO POINTU pružajući informacije o prijevozu, natjecanju, Splitu. Dio volontera (studenata medicinskih fakulteta i doktora) sudjelovalo je u medicinskom timu, a dio volontera u IT timu koji je bio zadužen za funkcioniranje normalnog povezivanja sa svijetom (putem interneta) i unos rezultata na sluzbeni web.

Volonteri u protokolu pomagali su u ceremonijama otvaranja i zatvanja te podjeli medalja, dok su volonteri u medijima uspijeli prenijeti svaki naš korak pišući objave i fotografirajući. 

Najveći izazov bile su visoke temperature, bogat društveni život i želja za upoznavanjem, ali srećom, prevladali smo sve.

Veliki broj volontera poznaje se s drugih sportskih natjecanja kao što su Europske sveučilišne igre Zagreb - Rijeka 2016., Davis Cup, UniSport Finals zbog čega su već postali neizostavan dio našeg tima. 

S obzirom da se europsko natjecanje vraca nakon 2013 u Split sa zadovoljstvom mogu reci da je nekoliko volontera od tada odlucilo prikljuciti se i ove godine, a neki su ukljucili svoju bracu ili sestre te tako pokazali da zaista razvijamo volontiranje u studentskom sportu na dobar nacin. 

Zelja nam je pokazati mladima kako je to organizirati natjecanje i kako je moguce aktivno se baviti sportom i studirati.

Svaki tim sve svoje zadatke izvršavao je jednostavno, uz slogan „samo viruj“. A tako je i bilo. Volonteri, kao i sami sportaši vrlo su se brzo naviknuli na „splitsko stanje uma“ te su se sve nedoumice, svi strahovi i problemi rješavali upravo kroz te riječi.

Osjećaj zajedništva, prijateljstva i glasnog smijeha odzvanjao je hodnicima splitskog Kampusa. I na kraju još jedne lijepe volonterske priče niste mogli čuti NE ZNAM, samo PROVJERIT ĆU. I stvarno jesu - provjerili su, pomogli su, napravili su. A sve to uz osmijeh na licu za osmijeh na licima sportaša.

Virujte i dalje! Duša ste!
 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave