Odbojkaško zlato ide u Zagreb i Rijeku

Danas su u Biogradu prošlogodišnji prvaci potvrdili svoja odbojkaška zlata iako se to po situaciji na terenu nije moglo predvidjeti do posljednjeg boda. Dan je započeo borbom za broncu između odbojkaša Rijeke koji su pobijedili Split rezultatom 3:1., a oko sat vremena poslije odbojkašice Sveučilišta u Osijeku slavile su protiv Splićanki sa 3:0. Iako rezultat sugerira suprotno, suparnice su im pružile kvalitetan otpor pa Slavonke do pobjede nisu došle sasvim glatko.

U finalnom dvoboj u muškoj konkurenciji studenti Sveučilišta u Zagrebu po treći put za redom odnijeli su zlato, pa iako su ih u posljednjem setu Osječani pratili u bod, u konačnici je Zagreb pobijedio 3:1.

Odbojkaški meč dana koji je potrajao dva sata i 11 minuta vodio se između odbojkašica sveučilišta u Zagrebu i Rijeci. Obje ekipe pokazale su izuzetnu borbenost i cijela utakmica za publiku na punim tribinama bila je čist igra živaca. Prvi set su dobile Riječanke sa 29:27, drugi set okončale su Zagrepčanke rezultatom 25:21, a tijesnu pobjedu izborile su i u trećem sa 28:26. Gotovo cijeli četvrti set pratile su se u bod, Zagrepčanke bi povele a suparnice odmah izjednačile i tekla je tako utakmica sve do 22:22 kada su Riječanke uspjele napraviti zaokret i izboriti set rezultatom 25:23. I odlučujući set nastavile su prateći se u bod s tim da su ovog puta od samog početka prednost držale Riječanke sve do rezultata 17:15 koji im je donio drugo uzastopno zlato na Unisport Finalsima. 


 

Možda će vam se svidjeti...
Povezane objave